Βρούτσης: Κάποιοι που βγήκαν σε αναστολή δήλωσαν μεγάλα ποσά για να πάρουν μεγάλο δώρο

359

«Έως το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά στους κληρονόμους για όσους υπέβαλαν αίτηση έως τις 12 Δεκεμβρίου» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90, 1 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Τόνισε, μάλιστα πως έως τις 28 Φεβρουαρίου θα λάβουν τα αναδρομικά και οι υπόλοιποι.

Για τα 800 ευρώ είπε «Αφορούν την χρονική περίμετρο του Νοεμβρίου ενώ για το Δεκέμβριο είπε πως θα είναι 534 ευρώ και θα καταβληθούν τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου. Υπάρχει μια κατηγορία 24.000 εργαζομένων σε αναστολή που δεν έχουν υποβάλει στην ΕΡΓΑΝΗ τα στοιχεία τους.»

Ερωτηθείς για το Δώρο Χριστουγέννων είπε «Θα καταβληθεί από τους εργοδότες στις 21 Δεκεμβρίου ενώ για το ποσό του δώρου που θα καταβάλει η πολιτεία ανέφερε πως αυτή θα γίνει από τις 21 Δεκεμβρίου.»

Κατήγγειλε πως κάποιοι –ευτυχώς λίγοι- που βγήκαν σε αναστολή δήλωσαν μεγάλα ποσά, ακόμα και πάνω 50.000 ευρώ, σε μισθούς και συντάξεις για να πάρουν μεγάλο δώρο.

Τόνισε ότι «μέσα στο 2021 θα δοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις ενώ οι συντάξεις θα βγαίνουν άμεσα.»

Σημείωσε πως «μειώνονται σε 50 από 100 τα ένσημα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχιακά ώστε να δοθούν τα επιδόματα ανεργίας, ξεκαθαρίζοντας ότι νέες 120 δόσεις για αποπληρωμή οφειλών δεν θα υπάρξει.»