Βρούτσης: Σε πλήρη λειτουργία το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

345
Βρούτσης Εργασία, Αναδρομικά, Ασφάλιση

Ξεκίνησε σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτικής απασχόλησης που έχει υλοποιήσει ποτέ η Πολιτεία για τη στήριξη των ανέργων και των μακροχρόνια ανέργων, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Τονίζει δε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα αναγγελίας πρόσληψης και υπεύθυνης δήλωσης, που έχουν ανέβει στον ιστότοπο του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό, απολαμβάνοντας τα ειδικά οφέλη του νέου προγράμματος, με κυριότερο την επιδότηση όλων των ασφαλιστικών εισφορών σε κάθε νέα πρόσληψη για έξι μήνες, συμπεριλαμβανομένων και των αναλογουσών εισφορών για τα Δώρα και το Επίδομα Άδειας.

Παράλληλα, το νέο πρόγραμμα προσφέρει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς για κάθε νέα πρόσληψη εγγεγραμμένου στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για πάνω από 12 μήνες το κράτος θα επιδοτεί επιπλέον τη νέα πρόσληψη με ποσό 200 ευρώ στον ονομαστικό μισθό του.

«Περιμένουμε από όλες τις επιχειρήσεις και εργοδότες να ανταποκριθούν στο νέο πρόγραμμα και να επωφεληθούν των ειδικών ευεργετικών διατάξεών του» επισημαίνει ο κ. Βρούτσης.

Δείτε το ΦΕΚ