Βρούτσης: Το 2021 θα δοθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις

332

Το 2021 θα αποδοθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος κατά την ομιλία του χαρακτήρισε «βαθιά κοινωνικό» τον προϋπολογισμό του 2021.

«Δεν έχει κανέναν νέο φόρο, έχει μειώσεις εισφορών. Δημιουργήσαμε νέες υποδομές, φτιάξαμε την πλατφόρμα των εξόδων θανάτου της κηδείας. Ο νέος ασφαλιστικός νόμος έδωσε ανταποδοτικότητα» είπε ο κ. Βρούτσης και συμπλήρωσε σχετικά με το «καυτό» θέμα των συντάξεων: «Τι θα γίνει με τις εκκρεμείς συντάξεις; Μέσα στο 2021 θα αποδοθούν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις όλων των συνταξιούχων».

Η ομιλία του υπουργού Εργασίας προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Βρούτση, ρώτησε γιατί υπάρχει μέχρι τον προηγούμενο μήνα σημαντική αύξηση στις εκκρεμείς συντάξεις. Αμέσως μετά, τον λόγο πήρα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννης Ραγκούσης, που επιτέθηκε στον κ. Βρούτση λέγοντας: «Αν είχανε πιτσιρικάδες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εσάς τις προηγούμενες ημέρες θα έλεγα να απλώς «δεν υπάρχει».

Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Μιλάτε για αύξηση μισθών και σωστές πολιτικές εργασίας. Τα λέτε σε μια κοινωνία που είναι βουτηγμένη στην ύφεση τουλάχιστον κατά 10%!Κ. Σταικουρα θα είμαι ο πρώτος που θα υπογράψω για να πάρετε το Νόμπελ οικονομίας! Δεν υπάρχετε! Έχετε θράσος και αμετροέπεια».

Σε λόγο «φαφλατάδων» αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανος. «Ήθελα να πω ότι ο λόγος που εκπέμφθηκε από τον κύριο Ραγκούση και τον ακούμε και χθες και σήμερα από τα στελέχη τους ΣΥΡΙΖΑ είναι πανομοιότυπος. Έχετε βρει κάποιες λέξεις και επαναλαμβάνετε. Δε συμμετέχετε καθόλου στη συζήτηση. Είσαστε δηκτικός. Ο λόγος σας είμαι δηκτικός. Ένας λόγος φαφλατάδων που μιλάτε, μιλάτε και δε λέτε τίποτα. Δεν απαντάτε όταν σας δίνει στοιχεία υπουργός οικονομικών και ο υπουργός εργασίας» είπε ο κ. Λιβανος.

Στο ίδιο μήκος κύματος απάντησε και ο υπουργός Εργασίας, λέγοντας στον κ. Ραγκουση: «Παίρνω το λόγο ξεκινώντας από τον κύριο Ραγκούση που έγινε για λίγες ώρες κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Μιλήσατε 3 λεπτά και δεν είπατε τίποτα εκτός από χαρακτηρισμούς για τον υπουργό οικονομικών κι εμένα. Χωρίς να παραθέτετε ούτε ένα στοιχείο, με σοφιστικές προσεγγίσεις, δεν είπατε τίποτα. Ακούστε τώρα μερικά πράγματα θα σας πω απαντώντας στον κύριο Λοβέρδο. Γιατί δεν ψηφίσατε την αύξηση των μισθών διαμέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε και τις 100.000 θέσεις εργασίας, δεν ψηφίσατε και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα ακριτικά νησιά».