Χαμάς: Η επιθετικότητα του Ισραήλ κατά του Ιράν κλιμακώνει τις εντάσεις στην περιοχή

2169

Η ισραηλινή «επιθετικότητα» κατά του Ιράν είναι κλιμάκωση σε βάρος της περιοχής, δήλωσε σήμερα στο Reuters, ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς. «Ζητούμε την διεύρυνση της κλίμακας της εμπλοκής κατά της (ισραηλινής) κατοχής ως απάντηση στον πόλεμο γενοκτονίας στη Γάζα και την κλιμάκωση στην περιοχή», δήλωσε ο Αμπού Ζούχρι.

Ηγέτες της Χαμάς συστηματικά επαινούν το Ιράν για την οικονομική και στρατιωτική του στήριξη προς την οργάνωση και άλλους Παλαιστίνιους μαχητές, και κατά τη διάρκεια, μεταξύ άλλων, του σημερινού πολέμου με το Ισραήλ που ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν πως η απόδοση στους Παλαιστινίους ιδιότητας πλήρους μέλους των Ηνωμένων Εθνών θα ήταν «ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των ειρηνευτικών προσπαθειών στην περιοχή», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (WAM) μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός σχετικού ψηφίσματος.

Από την πλευρά του, το Κατάρ εξέφρασε λύπη για την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει ένα σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους μέσω της απόδοσης στην Παλαιστίνη της ιδιότητας πλήρους μέλους των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: OnAlert.GR