Χάρκοβο: Ασταμάτητες οι αιματηρές ρωσικές επιθέσεις – Σχεδόν 11.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή

396

Σχεδόν 11.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, από τις 10 Μαΐου που ξεκίνησε η χερσαία ρωσική επίθεση σε αυτή τη συνοριακή περιοχή, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της.

«Συνολικά, 10.980 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί», δήλωσε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο κυβερνήτης του Χαρκόβου με ανάρτησή του στο Telegram, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα Πέμπτη, 23/5/2024, ρωσική επίθεση στην περιοχή αυτή κατέστρεψε πολιτικές υποδομές και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και καθώς τα σωστικά συνεργεία ερευνούν τα συντρίμμια, οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χάρκοβο από τη ρωσική επίθεση.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς ο ρωσικός στρατός κατέλαβε γρήγορα πολλά συνοριακά χωριά κατά την έναρξη της αιφνιδιαστικής του επίθεσης προς το Λίπτσι και το Βοβτσάνσκ αναγκάζοντας το Κίεβο να στείλει ενισχύσεις.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τη χθεσινή επίθεση της Ρωσίας στο Χάρκοβο, κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές υποδομές:

«Οι μάχες συνεχίζονται» στην περιοχή Βοβτσάνσκ, μια πόλη που είχε περίπου 18.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο και βρίσκεται μόλις πέντε χιλιόμετρα από τα σύνορα, δήλωσε το γενικό επιτελείο.

Η Ουκρανία επιτυγχάνει «απτά αποτελέσματα» απέναντι στη ρωσική επίθεση στην περιοχή αυτή, διαβεβαίωσε την Τρίτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ζελένσκι εκτίμησε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το «πρώτο κύμα» μιας ευρύτερης επίθεσης, με στόχο κυρίως την προσπάθεια να καταληφθεί το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Πηγή: OnAlert.GR