Χούτι: Ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν σε δύο ισραηλινά πλοία που μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό – Διαψεύδουν οι IDF

132

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν δύο κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με την ιρακινή «Ισλαμική Αντίσταση» εναντίον πλοίων στο λιμάνι της Χάιφα, στο Ισραήλ.

«Η πρώτη είχε στόχο δύο πλοία που μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Χάιφα, ενώ η δεύτερη ένα πλοίο που παραβίαζε την απόφαση για απαγόρευση εισόδου στο λιμάνι», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της υεμενίτικης οργάνωσης, Γιαχία Σαρί.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό ένοπλο κίνημα Χούθι, έχει εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και drones, αρχικά εναντίον εμπορικών, κατόπιν και πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, τονίζοντας πως δρα σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, με φόντο τον πόλεμο του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Από την μεριά του, ο ισραηλινός στρατός διεύψεσε τον ισχυρισμό των Χούθι. «Δεν αληθεύει», είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: OnAlert.GR