Δείτε την έκθεση-κόλαφο για Ρομά και αλλοδαπούς που κατέβασαν από το σάιτ της ΕΛ.ΑΣ!

6792

Ερωτήματα προκαλεί η διαγραφή από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας η έκθεση για το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα για το έτος 2021. Δυστυχώς, η φοβική αυτή ενέργεια φαίνεται πως έλαβε χώρα, ώστε να κρυφτούν τα στοιχεία που καταδεικνύουν ξεκάθαρα την εθνική και φυλετική προέλευση των εγκληματικών ομάδων στη χώρα μας.

Στην επιτελική σύνοψη της έκθεσης, αναφέρεται ότι κατά το 2021, δραστηριοποιήθηκαν στη χώρα μας συνολικά τριακόσιες πενήντα οχτώ (358) εγκληματικές ομάδες με 2.538 μέλη. Μία στις δύο εξ αυτών (σε ποσοστό 50,56% επί του συνόλου) είναι εγχώριες. 

Σημειώνεται δε, ότι ως εγχώριες ορίζονται οι εγκληματικές ομάδες που η συντριπτική πλειοψηφία των μελών τους έχει ελληνική υπηκοότητα. Πρόκειται όμως για Έλληνες; 

Όπως διαπιστώνουμε στη σελίδα 64 της έκθεσης και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τις εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε κλοπές και διαρρήξεις, από τις εγχώριες ομάδες που αποτελούν το 63% του συνόλου, κυρίαρχες είναι οι ομάδες με μέλη που κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι ΡΟΜΑ (84%). Όπως επίσης αναφέρεται παρακάτω, οι ομάδες αυτές είναι κατά κύριο λόγο μερικώς ιεραρχικές και τα μέλη τους έχουν, ως επί το πλείστον συγγενικές, ή φιλικές σχέσεις μεταξύ τους.

Αναφορικά με τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στις κλοπές και διακίνηση κλεμμένων τροχοφόρων (σελίδα 69 της έκθεσης) μνημονεύονται τα ακόλουθα: Κυρίαρχες εξακολουθούν να είναι οι ελληνικές – εγχώριες ομάδες, σε ποσοστό 70%, με τη συμμετοχή ομάδων που απαρτίζονται κυρίως από άτομα ΡΟΜΑ σε σημαντικό ποσοστό (38%), σε σχέση με λοιπά εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας. Μάλιστα, παρατηρείται και συμμετοχή ομογενών από χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ (Καζακστάν, Ρωσία), αλλά σε μικρότερο ποσοστό και πιο συγκεκριμένα 15%.

Αναφορικά με τις εγκληματικές ομάδες που εμπλέκονται σε ληστείες (σελ. 68) διαπιστώνονται τα εξής: Οι ελληνικές ομάδες έχουν κυρίαρχο ποσοστό επί του συνόλου, φτάνοντας το 65%, ωστόσο πολύ έντονη εξακολουθεί να είναι και πάλι η παρουσία των ΡΟΜΑ, καθώς το ποσοστό τους αγγίζει το 48%.

Κοινώς, κάθε φορά που διαβάζουμε σε τίτλους ότι “Έλληνες συνελήφθησαν για ληστεία”, ο ένας στους δύο είναι ΡΟΜΑ!

Τέλος, όσον αφορά το κομμάτι της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κάνναβη, κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη κ.α.), οι εν λόγω εγκληματικές ομάδες παρουσιάζουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ιεραρχική δομή και τα μέλη τους είναι κυρίως ημεδαποί, εκ των οποίων, όμως, σημαντικό ποσοστό είναι ΡΟΜΑ και ακολούθως Αλβανοί. Επιπροσθέτως,
εξετάζοντας τα στοιχεία που αφορούσαν, είτε σε μέλη τα οποία είχαν τον ηγετικό ρόλο σε αυτές τις ομάδες, είτε σε ομάδες αποτελούμενες από μία εθνικότητα, διαπιστώνεται ότι οι ημεδαποί (που σε πολλές περιπτώσεις ήταν ΡΟΜΑ) είχαν κυρίαρχο ρόλο. Μικρότερη ήταν η συμμετοχή υπηκόων άλλων χωρών (Αφγανιστάν, Βουλγαρίας κ.ά.).

Πατήστε εδώ για να διαβάστε ολόκληρη την έκθεση