«Δεν καθαρίζει το τοπίο επειδή βάλαμε στην φυλακή τον σπουδαίο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη»

684

Καταπέλτης ο Μάνος Βακούσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ηθοποιός μίλησε για τις βαριές κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο συναδέλφους του και έκανε λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ατομική συνείδηση.

«Η τοποθέτηση του Γιάννη Μόσχου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Θεάτρου, συνδυαστικά με την επιλογή της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Φεστιβάλ Αθηνών. δείχνει ότι υπάρχει από την κυβέρνηση η επιθυμία μιας κοινωνικής κάθαρσης», είπε αρχικά στο Secret των Παραπολιτικών και πρόσθεσε:

«Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το έργο παλαιότερων καλλιτεχνικών διευθυντών, δηλαδή του Ροντήρη, του Κουν, του Λιβαθινού, του Χατζάκη ή του Λιγνάδη που έκαναν εξαιρετική δουλειά».

«Δεν καθαρίζει το τοπίο»
Για τον Λιγνάδη σημείωσε: «Γνώρισα τον Λιγνάδη και ξέρω ότι έχει τεράστια μόρφωση. Συνεργάστηκα τρεις φορές μαζί του. Είχα μαγευτεί από τις σκηνοθεσίες του αλλά δεν ήξερα τίποτα για την προσωπική του ζωή».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές έχουν να κάνουν με την ατομική συνείδηση. Δεν καθαρίζει το τοπίο αν δεν υπάρχει συνείδηση ατομική. Ή επειδή βάλαμε τον κατά τα άλλα σπουδαίο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη στην φυλακή».

«Ό,τι γίνεται από φόβο θα γίνει χειρότερο από τα προηγούμενα. Όταν κάποιος φοβάται, επειδή η φύση του ανθρώπου είναι δαιμόνια, θα βρεις νέους τρόπους να βιάσει. Αν δεν καθαρίσει το τοπίο της συνείδησής μας, δεν γίνεται τίποτα», κατέληξε ο ηθοποιός.