Δεύτερο δάγκωμα οχιάς μέσα σε λίγες μέρες – Στο Νοσοκομείο 55χρονη στον Βόλο

12296

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα οχιά επιτίθεται και δαγκώνει άνθρωπο στη χώρα μας.

Αυτήν τη φορά θύμα μια γυναίκα που ήταν στην αυλή του σπιτιού της, στον Βόλο, όταν το δηλητηριώδες ερπετό πετάχτηκε και τής επιτέθηκε.

Ευτυχώς, η 55χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε με αφόρητους πόνους στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο, πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το χρονικό
Η οχιά επιτέθηκε και δάγκωσε την γυναίκα αργά το απόγευμα της Δευτέρας (29/05).

Αρχικά, η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίστηκε κρίσιμη, αλλά το πρωί της Τρίτης οι γιατροί διαπίστωσαν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης.

Η οχιά είχε καταφέρει να τρυπώσει στην αυλή του σπιτιού στη Νέα Αγχίαλο.

Μετά την επίθεση, η πεθερά της τραυματισμένης γυναίκας χτύπησε το δηλητηριώδες φίδι με ένα βαρύ αντικείμενο και το σκότωσε, πριν φτάσουν στο σημείο οι Πυροσβέστες.

«Λιποθύμησε στην εξώπορτα, μούδιασε ολόκληρη»
Η συννυφάδα της 55χρονης που τη δάγκωσε φίδι μιλώντας στο MEGA είπε τα εξής:

«Έχει πάρα πολλά χόρτα, δεν θέλει να τα ραντίσει γιατί φοβάται το ράντισμα, κι όπως πήγε να βγάλει ένα χόρτο την τσίμπησε το φίδι, οχιά. Πήρε τηλέφωνο τον γιο της που είναι στον Βόλο και ο γιος της πήρε τον θείο τηλέφωνο, τον άνδρα μου και πήγε και την βρήκε λιπόθυμη, δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα, μεγάλη ιστορία.

Δηλαδή τη σώσαμε με λίγα λόγια. Την σώσαμε παρατρίχα. Λιποθύμησε στην εξώπορτα, μούδιασε ολόκληρη. Την δάγκωσε στο δάχτυλο ευτυχώς, γιατί εάν τη δάγκωνε πιο πάνω δεν θα μιλούσαμε τώρα για καλύτερα, θα ήταν χειρότερα».

Κερδίζει τη μάχη η ερπετολόγος στη Θεσσαλονίκη
Την ίδια στιγμή, εξάλλυο, κάθε μέρα και καλύτερα πηγαίνει η 39χρονη ερπετολόγος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Η δική της περιπέτεια ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, όταν οχιά τη δάγκωσε μέσα σε σχολείο της πόλης.

«Δεν κάνει πάντα τις ίδιες αντιδράσεις σε όλους τους ασθενείς,  όμως είναι κάποιοι που έχουν αλλεργικό υπόβαθρο, που δημιουργούν αναφυλακτικό σοκ», σημειώνει ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Στο πλευρό της 39χρονης βρίσκονται από την πρώτη μέρα στενοί συγγενείς και φίλοι.

Κάθε χρόνο, όπως λέει ο κ. Καπραβέλος, καταγράφονται στην Ελλάδα 150 με 200 επιθέσεις από φίδια.

Η εποχή που διανύουμε είναι η πιο επικίνδυνη.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν πως χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και γρήγορη αντίδραση σε περίπτωση επίθεσης από φίδι, με τη μεταφορά του ατόμου σε νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του περιστατικού από γιατρούς.