Διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου Λάρισας: Από κάποια στιγμή και μετά έρχονταν μόνο νεκροί

254

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την φριχτή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Λάρισα με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση τρένων που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 57 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συγκινητική προθυμία γιατρών άλλων μονάδων από Θεσσαλονίκη και Αθήνα που επικοινώνησαν μαζί του προκειμένου να πάνε να βοηθήσουν εάν χρειαζόταν.

«Με συγκίνησε η προθυμία συναδέλφων άλλων μονάδων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που μου τηλεφώνησαν αμέσως αν χρειάζεται βοήθεια να έρθουν να βοηθήσουν. Και μακάρι να τους χρειαζόμασταν γιατί ξέραμε πόσους επιβάτες είχε το τρένο. Μακάρι να είχαμε πολλούς ζωντανούς να μπορέσουμε να “παλέψουμε”, αλλά δυστυχώς από κάποια στιγμή και πέρα δεν ήρθε κάποιος ζωντανός», επισήμανε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Λάρισας, Απόστολος Κόμνος, μιλώντας στο ΕΡΤNEWS TV και στους δημοσιογράφους Κώστα Λασκαράτο και Θάνο Σιαφάκα.

Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο αμέσως μετά από την τραγωδία, ανέφερε:

«Εισήχθησαν 20 περιστατικά, από αυτά τα δύο στη ΜΕΘ και τα άλλα 18 σε διάφορες κλινικές, κυρίως στην ορθοπεδική κλινική. Τρία από αυτά χθες πήραν εξιτήριο και σήμερα άρχισαν να χειρουργούνται αυτοί που είχαν κατάγματα κτλ. Εν πάσει περιπτώσει, αυτά είναι περιστατικά τα οποία δεν ήταν βαριά.

 

Εμείς πήραμε δύο βαριά περιστατικά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τα οποία χρειάστηκε να χειρουργηθούν και μάλιστα το ένα δύο φορές. Το άλλο δε, ένα κοριτσάκι, χρειάστηκε να πάει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ώστε να χειρουργηθεί. Και έμεινε εκεί από χθες. Είναι βαριά η κατάστασή του, όπως αναμένεται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ο κ. Κόμνος, πρόσθεσε ακόμη πως: «Ήταν μεγάλη η βοήθεια των υπουργών που ήρθαν. Στάθηκαν κοντά στους συγγενείς των ασθενών, ιδίως αυτών οι οποίοι περιμένουν τώρα με αγωνία το πότε θα τελειώσουν ταυτοποιήσεις των σορών, τους οποίους έχουμε εδώ στο νοσοκομείο μας. Το θέμα είναι ότι τους εξηγούν τι γίνεται και ότι δεν υπάρχει ολιγωρία».

Παράλληλα ανέφερε πως το νοσοκομείο σε μισή ώρα ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς.

«Από τη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε για το συμβάν σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου, σε μισή ώρα ήταν έτοιμο το νοσοκομείο για εφημερία να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς.

Η αλήθεια είναι ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε γρήγορα και υπήρξε μάλιστα και μια συνεργασία όλων των τμημάτων που είναι υπεύθυνα, όπως η Πυροσβεστική,. η Αστυνομία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με εντολή του Περιφερειάρχη βρήκαμε δωμάτια για τον κόσμο που έρχεται. Βρήκαμε ψυγείο αυτοκίνητο, βοήθησαν όλοι και συνεργάστηκαν».