Δίκη Φιλιππίδη: Αναστάτωση προκάλεσε ο ισχυρισμός της συζύγου του για τις θαυμάστριες που “προσφέρονται”

191

Με ερωτήσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης προς την Ελπίδα Νίνου, τη σύζυγο του κατηγορουμένου Πέτρου Φιλιππίδη, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη του ηθοποιού για βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του. Οι τόνοι μάλιστα ανέβηκαν στη δικαστική αίθουσα όταν η κυρία Νίνου απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης, υποστήριξε πως «οι άνθρωποι οι προβεβλημένοι έχουν στα πόδια τους ανθρώπους να κάνουν κάτι. Προσφέρονται οι άνθρωποι, δεν έχουν ανάγκη να πιέσουν. Υπάρχουν θαυμάστριες…».

Η Ελπίδα Νίνου επέμενε και σήμερα ότι ο κατηγορούμενος σύζυγός της, είναι ένας άνθρωπος «που σέβεται το όχι» και ότι μέχρι και την ημέρα που έγιναν οι καταγγελίες σε βάρος η ίδια δεν είχε ακούσει ποτέ τίποτα για κακοποιητική συμπεριφορά του. «Έχει συνεργαστεί με 300-400 γυναίκες. Είχε πολύ καλές συνεργασίες με νέες καταξιωμένες γυναίκες, τις έκανε πρωταγωνίστριες και ποτέ καμία δεν ανέφερε βιασμό» υποστήριξε η κυρία Νίνου, η οποία ρωτήθηκε από την υπεράσπιση και για τα πρόσωπα που είχαν καταγγείλει αρχικά τον συζύγου της στο ΣΕΗ, μεταξύ αυτών και οι ηθοποιοί Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Υπεράσπιση: Πόσα χρόνια συνεργαζόταν με τον σύζυγο σας η κυρία Παπαχαραλάμπους;

Μάρτυρας: Συνεργάστηκε με τον Πέτρο το 2001. Όλα τα χρόνια είχαμε συναντήσεις. Ερχόταν να δει παραστάσεις. Μάλιστα, ο Πέτρος έπαιξε και με το σύζυγο της. Οι σχέσεις μας ήταν καλές, βγάζαμε φωτογραφίες. Μιλούσε με τον Πέτρο. Έχει βρεθεί σε τραπέζι με τον γιο μου. Ποτέ δεν έδειξε ότι έχει πρόβλημα μαζί του. Ο σύζυγός της είχε στείλει χαιρετίσματα από την Άννα – Μαρία. Θεωρώ πολύ υποκριτικό αυτό που γίνεται. Πόση υποκρισία για μια δουλειά; Ο χώρος του θεάτρου είναι σαν γειτονιά. Όλοι στον ίδιο χώρο απλώνουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην είχε ενημερώσει τον σύζυγο της για κάτι τέτοιο.

Ακόμη, αναφερόμενη στην κυρία Αναστασοπούλου, η κυρία Νίνου είπε: «Την γνωρίζω πολύ καλά. Έχω συνεργαστεί μαζί της κι εγώ κι ο Πέτρος. Δεν είχε κάνει ποτέ κανένα παράπονο. Μου είχε πει να δώσω χαιρετίσματα. Μου είπε πόσο τον θαυμάζει και τον αγαπάει. Το 2011 σε συνέντευξη τον έλεγε «μέντορα και δάσκαλο». Εγώ πιστεύω ότι είναι οργανωμένο.

Μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε «μεσαίωνα» τη φράση του Πασχάλη Τσαρούχα ότι όποιος θέλει να μιλήσει υπέρ Φιλιππίδη «θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια», ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει «εκφοβισμός» ώστε «να μην παίρνουν στις δουλειές ανθρώπους που στηρίζουν τους κατηγορουμένους».

Υπεράσπιση: Στη διαφωνία ή στην άρνηση ποια ήταν η συμπεριφορά του συζύγου σας;

Μάρτυρας: Πάντα άκουγε την άποψη μου ακόμα και του παιδιού μας που ήταν μικρό. Δε με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που δεν ήθελα. Όταν έλεγα όχι, ήταν όχι. Σεβόμασταν ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.

Υπεράσπιση: Στις γενετήσιες σχέσεις;

Μάρτυρας: Ο Πέτρος σεβόταν το «όχι». Είναι ένας γλυκός, τρυφερός άνθρωπος. Σεβόταν το «όχι» το δικό μου στις προσωπικές στιγμές.

Υπεράσπιση: Μέχρι την ημέρα των καταγγελιών είχε έρθει ποτέ κάποιο μήνυμα ότι είναι κακοποιητικός;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν έγινε αυτό. Έχει συνεργαστεί με παρά πολλές γυναίκες. Έχει συνεργαστεί με 300-400 γυναίκες. Είχε πολύ καλές συνεργασίες με νέες καταξιωμένες γυναίκες, τις έκανε πρωταγωνίστριες και ποτέ καμία δεν ανέφερε βιασμού.

Υπεράσπιση: Ότι έχει καταπιεστική συμπεριφορά στο θέμα αυτό;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ. Αν συνέβαινε θα είχε μαθευτεί και θα είχε γίνει θέμα αν κάποια γυναίκα παρενοχλούνταν.

Υπεράσπιση: Υπήρχαν άλλες φήμες;

Μάρτυρας: Είναι απαιτητικός στη δουλειά, είναι τελειομανής. Ζητούσε το καλύτερο. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να αδίκησε κάποιους ανθρώπους. Να φώναξε, να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, να έφυγε από μια πρόβα. Έβγαζε και υπερβολικό εγωισμό. Μπορεί να πίστευε ότι είναι ο μέντορας, ο καλύτερος. Δεν πέταγε τασάκια, τίποτα δεν έκανε. Στον εαυτό ξεσπούσε πρώτα.

Η δίκη συνεχίζεται.