Δίκη Πισπιρίγκου: «Θέλω να μιλήσω για το παιδί μου, έξι μέρες παίζουμε τις κουμπάρες» – Οι ερωτήσεις της έδρας

5134

«Δεν γνωρίζω για την κεταμίνη, αν υπάρχει, ποιος την έβαλε και πότε. Υπάρχει το αίμα της Τζωρτζίνας να απαντήσει. Αμφισβητώ τα πάντα πλέον» είπε σήμερα έβδομη ημέρα της απολογίας της για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπώντας μάλιστα για τις ερωτήσεις που της θέτει η έδρα.

«Έξι ημέρες εδώ παίζουμε τις κουμπάρες, όλο με ρωτάτε για τις νοσοκόμες και για το Μάνο Δασκαλάκη, εγώ θέλω να μιλήσω για το παιδί μου» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την έδρα μάλιστα να την ρωτά αν επιθυμεί να προβληθεί ξανά βίντεο της 25ης .1.2022 που δείχνει, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πρόεδρος το οξυγόνο του παιδιού να πέφτει στο νοσοκομείο του Ρίου, την μητέρα του να είναι παρούσα στο δωμάτιο αλλά να μη κάνει καμία κίνηση να του βάλετε τη μάσκα.

«Το μόνο που κάνετε είναι να φωνάζετε και να πείτε «έρχεστε λίγο» και παράλληλα να κρατάτε το τηλέφωνο και να βιντεοσκοπείτε το συμβάν» είπε η πρόεδρος στην κατηγορούμενη μητέρα.

Πισπιρίγκου: Η δεύτερη κίνηση μου είναι να πάρω τη μάσκα και τη βάζω στο παιδί μου και ακούγεται ο ήχος….

Πρόεδρος: Εμείς το έχουμε δει το cd αν θέλετε να το προβάλουμε ξανά.

Πισπιρίγκου: Τι να σας πω; Αν σας είναι ευχάριστο να βλέπετε τέτοιο πράγματα…

Μάλιστα σήμερα με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του προς την έδρα για τις ερωτήσεις που θέτει στην εντολέα του. «Διαμαρτύρομαι για τις εξής ερωτήσεις: Την ρωτήσατε γιατί δεν έκανε ΚΑΡΠΑ στη Τζωρτζίνα, η ερώτηση είναι αδιανόητη. Την ρωτήσατε ακόμη αν συμμερίζεται τη δική μου θέση για τις μεταμοσχεύσεις και γιατί αναζήτησε στις 26.1 κεταμίνη στο Ίντερνετ ενώ υπάρχει έγγραφο με ειδική αναφορά που δίνει απαντήσεις και δεν δικαιολογεί αυτή την ερώτηση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας σημειώνοντας πως πρόκειται για υποβολιμαίες ερωτήσεις και πως τα δικαστήρια δικάζουν και δεν καταδικάζουν.

Στη συνέχεια η πρόεδρος συνέχισε να θέτει ερωτήσεις στην κατηγορούμενη. Κάποιες από αυτές έχουν ως εξής:

Πρόεδρος: Τι ακριβώς συνέβη την ημέρα θανάτου του παιδιού στις 29 του μήνα; Πείτε μας αναλυτικά.

Πισπιρίγκου: Τη νύχτα 28 προς 29 το παιδί ανέβασε πυρετό και άρχισε τα αντιβιοτικά. Είχε μόνιμο οξυγόνο. Στις 29 το πρωί είχε μόνιμα κλειστά τα ματάκια της. Έμπαιναν συνέχεια οι γιατροί δεν είχα κάποια ενημέρωση. Δεν έγινε κάποιο επεισόδιο μέχρι το μεσημέρι που έγινε το μοιραίο επεισόδιο. Εγώ ήμουν στο δωμάτιο και ο πατέρας της ήταν καθ όδον .

Πρόεδρος: Και τι συνέβη στις 2: 20;

Πισπιρίγκου: Έβλεπα να ανεβαίνουν οι σφίξεις πάνω από 140. Εκείνη την ώρα θεωρούσα ότι ξεκινούσε πάλι επεισόδιο, όμως δεν έκλαψε δεν είχε μετακινηθεί. Βγήκα και πήγα προς τους νοσηλευτές και τους είπα «προφανώς κάνει επεισόδιο».

Πρόεδρος: Πως το είπατε με αγωνία;

Πισπιρίγκου: Με κάποια ένταση, όχι πολύ ….

Πρόεδρος: Δεν σας ανησύχησε η άνοδος των σφίξεων να φωνάξετε;

Πισπιρίγκου: Τα επεισόδια ήταν επαναλαμβανόμενα, περίμενα ένα ακόμη επεισόδιο

Πρόεδρος: Αυτό περιμένατε ή το μεγάλο επεισόδιο;

Πισπρίγκου: Δεν ήξερα εγώ πότε θα γίνει το επεισόδιο.

Πρόεδρος: Γιατί να μην είναι αυτό το μεγάλο επεισόδιο και να ανοίξετε τη πόρτα και να τους πείτε «τσακιστείτε»;

Πισπιρίγκου: Σας είπα δεν μιλάω έτσι. Για μένα ήταν ένα επεισόδιο δεν ήξερα πως θα εξελίσσονταν

Οι ερωτήσεις της έδρας συνεχίζονται