Δικηγόρος Μίχου – Σοφιανίδη: «Υποχρεώθηκα να αναλάβω – Αν υπάρχει συναίνεση; Μιλάτε για ένα ανήλικο 12 χρόνων»

287

Προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για το βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό, Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή Live News του Mega οι δυο άντρες αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές τις Τρίπολης ή των Γρεβενών.

Στις τηλεοπτικές κάμερες, έκανε και δηλώσεις ο διορισμένος δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων.

Ο δικηγόρος τόνισε πως δεν επιθυμούσε να αναλάβει την υπεράσπιση του Ηλία Μίχου και του Γιάννη Σοφιανίδη όμως υποχρεώθηκε καθώς κανείς δεν τον αναλάμβανε.

«Υποχρεώθηκα να αναλάβω μιας και ήξερα την υπόθεση και ήταν σήμερα η ανάκριση και απαιτούνταν η παρουσία δικηγόρου» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφορικά με τις κατηγορίες που αποδίδονται στον 53χρονο που κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη, ο δικηγόρος πρόσθεσε πως ο Ηλίας Μίχος αλλά και ο Γιάννης Σοφιανίδης παραδέχθηκαν πως υπήρχε σεξουαλική επαφή με την ανήλικη, αρνούνται όμως όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που τους αποδίδονται.

«Αυτό που έχει βγει προς τα έξω με αυτό που έχει γίνει απέχει. Υπάρχουν διάφορα σημεία και αντιφάσεις τα οποία θα προστεθούν. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων. Τηρήσανε το δικαίωμα της σιωπής. Ο πρώτος κατηγορούμενος, ο 53χρονος είπε κάποια πράγματα για την κατηγορία. Αποδέχθηκε κάποια πράγματα, είπε τι είχε κάνει.

Αν υπάρχει συναίνεση; Μιλάτε για ένα ανήλικο 12 χρόνων… Το μόνο άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή έχει το πρόβλημα, είναι το παιδί το οποίο έχει υποστεί τεράστια ζημιά και πρέπει να προστατευτεί. Αλλά όσοι ενήλικες συμμετείχαν σε όλο αυτό που έχει γίνει πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και είναι αρκετοί αυτοί που εμπλέκονται.

Αυτό που διαφαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος κυκλώματος, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα, δεν υπάρχει κάποιο ή κάποια οργανωμένη δράση όπως έχει παρουσιαστεί. Αυτό μένει να αποδειχθεί και από τα υπόλοιπα στοιχεία που θα μπούνε στο δικογραφία. Διατηρώ επιφυλάξεις μέχρι να τα δω και εγώ αυτά, οπότε και εγώ πάντα μιλάω με το τι έχω στη διάθεση μου. Είμαστε σε αναμονή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασίλης Χρονόπουλος.