Δήμαρχος Σαρωνικού για φωτιά στην Κερατέα: Χθες ήταν μια κόλαση – Υπάρχουν ακόμα αναζωπυρώσεις

332

Για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Κερατέα μίλησε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, κάνοντας λόγο για κόλαση.

Όπως σημείωσε ο κ. Φιλίππου, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η καταστροφή είναι μεγάλη και ξεκινά από την Φέριζα, όπου ξέσπασε το πύρινο μέτωπο και φτάνει έως την Ανάβυσσο. «Δεν έχουμε ακριβή αριθμό που έχουν καταστραφεί μέχρι τώρα. Έχουν καταστραφεί και ποιμνιοστάσια, ευτυχώς είχαν προλάβει να πάρουν τα ζώα τους οι άνθρωποι» πρόσθεσε.

Η έκταση που κάηκε ήταν αγροτολιβαδική, ενώ όπως σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους ήταν ο πυκνός καπνός από τη φωτιά.

«Υπήρχε ένας πανικός χθες εδώ, γιατί υπήρχε μια κόλαση εδώ πέρα. Ή ήταν έντονος ο άνεμος που έπνεε χθες» συμπλήρωσε ο κ. Φιλίππου, τονίζοντας ότι αναζωπυρώσεις στην περιοχή υπάρχουν ακόμα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε και ένας από τους κατοίκους της περιοχής, του οποίου το σπίτι κάηκε τα ξημερώματα, από τις αναζωπυρώσεις. «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κάηκε το σπίτι» σημείωσε ο κάτοικος της περιοχής.