Δημήτρης Μοθωναίος: «Έχω συγχωρήσει τους κακοποιητές μου αλλά δεν έχω ξεχάσει»

224

Τον απολογισμό του στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» έκανε ο Δημήτρης Μοθωναίος έναν χρόνο μετά την συγκλονιστική εξομολόγηση για την κακοποίηση που υπέστη στην τρυφερή ηλικία των έξι ετών.

«Ήμουν πολύ καλός μαθητής στο σχολείο και πέρασα στην Νομική. Είχα συμφοιτήτρια την Νάντια Κοντογεώργη και έδωσα κι εγώ. Ο πατέρας μου ενθουσιάστηκε όταν είπα ότι αφήνω την Νομική για την υποκριτική. Η μητέρα μου στην αρχή όχι ιδιαίτερα. Το πιο ακραίο που έχει γραφτεί για εμένα είναι ότι είμαι ζευγάρι με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου», αποκάλυψε ο ηθοποιός.

Συγχωρώ, δεν ξεχνώ

Μιλώντας για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία μόλις 6 ετών, ο Δημήτρης Μοθωναίος δήλωσε ότι έχει μπορεί να έχει συγχωρήσει τους κακοποιητές του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνά.

«Κάποια τραύματα (σεξουαλική κακοποίηση) δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις απαραίτητα, αυτό που συνέβη είναι ότι διαπέρασα αυτό το τούνελ. Το επεξεργαζόμουν στην ψυχοθεραπεία και το είχα επικοινωνήσει με κοντινούς ανθρώπους. Ειδικά οι κοντινοί άνθρωποι επειδή δεν θέλουν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε δικό τους άνθρωπο, δεν μπορούν να το δεχτούν.

Πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον δικό τους μηχανισμό άρνησης. Κάνω τη δουλειά για τον εαυτό μου, δεν μπορώ να κάνω και για τους άλλους. Εγώ τους έχω συγχωρήσει όλους, αλλιώς δεν θα μπορούσα να προχωρήσω. Δεν σημαίνει ότι ξεχνάς τι έχει συμβεί. Ένας που κάνει κάτι τέτοιο σε ένα μικρό παιδί, δεν θα πει «πω πω Θεέ μου τι έκανα» μετά από μια συνέντευξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μοθωναίος.