Δημήτρης Παπαδημούλης: Ο Τσίπρας παρενέβη πολύ αργά στον ΣΥΡΙΖΑ – Λάθος όσοι λένε ότι είναι ευχαριστημένος από τον Κασσελάκη

187

Εσφαλμένη χαρακτήρισε ο αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλη την εκτίμηση όσων υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ευχαριστημένος από τον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή την παρουσία του πρώην προέδρου του κομματος στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Ήταν αναμενόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετέχει στην ΚΟ και να καταχειροκροτηθεί αλλά αν δείτε τις εικόνες, τα γελάκια και τα χειροκροτήματα ήταν με την είσοδο του Τσίπρα. Μετά όταν μιλούσε ο νέος πρόεδρος του κόμματος είδα έναν Τσίπρα κατσουφιασμένο» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ο κ. Παπαδημούλης προσθέτοντας για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι αναμενόμενο και σεβαστό ο Τσίπρας να παραμένει στο κόμμα που υπήρξε για 15 χρόνια ο ηγέτης. Που το ανέβασε από το 15 στο 35. Αλλά όσοι λένε ότι ο Τσίπρας είναι ευχαριστημένος με την ηγεσία Κασσελάκη και τον στηρίζει, κάνουν λάθος».

Ωστόσο ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ο Τσίπρα παρενέβη πολύ αργά και αναποτελεσματικά».

Με αφορμή, δε, τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο κ. Παπαδημούλης είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «εξελέγη με το σύνθημα “εγώ θα νικήσω τον Μητσοτάκη” και κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο από τον Ανδρουλάκη αλλά και από τον Κουτσούμπα».

Ερωτηθείς για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11 που θα κάνει σήμερα τα αποκαλυπτήριά της ο ευρωβουλευτής που, όπως έχει πει θα τους εκπροσωπεί στην Ευρωβουλη΄, είπε ότι «η νέα ΚΟ και ο νέος φορέας, θα εκπέμπει το στίγμα δυναμική, μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο με έντονη κριτική αλλά και με πρόταση. Μια Αριστερά σύγχρονη, ευρύχωρη χωρίς τοξικότητα, με μεγαλύτερη αξιοπιστία, σοβαρότητα και πειστικότητα στο λόγο της και την πράξη της που κρατά καλύτερα αυτές τις παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίσαμε».

«Θα προχωρήσουμε σε στέρεα βήματα, χωρίς βιασύνες, γρηγορά ναι, βιαστικά όχι, η βασική προτεραιότητα του νέου κόμματος θα είναι η αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που της αξιολογούμε ως κακή. Έχουμε μια κυβέρνηση ανεξέλεγκτη, παντοδύναμη και ένα κενό στην αντιπολίτευση. Οι δυνατότητες του νέου αυτού φορέα δεν είναι μόνο εκλογή ευρωβουλευτή, αλλά ευρωβουλευτών. Η φιλοδοξία είναι ο νέος φορέας να είναι η κυρίαρχη δύναμη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές» κατέληξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.