Δημήτρης Παπανώτας: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Σοφία Μπεκατώρου»

274

Ο Στέφανος Κασσελάκης διέγραψε τον δημοσιογράφο, παρά το γεγονός ότι εκείνος ήταν από τους πιο δημοφιλείς, όπως προέκυψε μετά την ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν πέρασαν ούτε δύο ώρες από τη συνέντευξη που έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου στα Παραπολιτικά και ο Δημήτρης Παπανώτας αποπέμφθηκε από υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διέγραψε τον δημοσιογράφο, παρά το γεγονός ότι εκείνος ήταν από τους πιο δημοφιλείς, όπως προέκυψε μετά την ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Παπανώτας, όμως, αντέδρασε αμέσως μετά την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά στον Alpha: «Δεν θέλουν τη βοήθειά μου, δεν πειράζει». Μάλιστα, ο Δημήτρης Παπανώτας εξέφρασε την πικρία του για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ακόμη ότι θεωρεί πως είναι «προσβολή προς το πρόσωπό μου και προς όλους όσοι με ψήφισαν» η αποπομπή του από τις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Καλή συνέχεια του εύχομαι και του κυρίου Κασσελάκη», ανέφερε ακόμη ο Δημήτρης Παπανώτας, προσθέτοντας: «Να του θυμίσω που ήμουν ο πρώτος που τον στήριξα από το πρώτο βίντεο που ανέβασε». Τονίζοντας πως «ουσιαστικά απέπεμψαν τον Παπανώτα επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, μια συμπεριφορά που δεν είναι σωστή μεταξύ συνυποψηφίων». Κάλεσε επίσης την Σοφία Μπεκατώρου να βρεθούν μαζί σε μία τηλεοπτική συζήτηση, «να ανταλλάξουμε πολιτικές απόψεις για όλα τα ζητήματα», όπως είπε.

Μάλιστα, επέμενε ο Δημήτρης Παπανώτας πως οι δηλώσεις του υπέστησαν μοντάζ, κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική», τονίζοντας πάντως πως η ουσία είναι πως εάν οι γυναίκες που κακοποιούνται, δεν μιλήσουν, τότε δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα και άρα κάνουν το θέμα «πρόβλημά τους».

Σοφία Μπεκατώρου κατά Δημήτρη Παπανώτα

Υπενθυμίζεται ότι πριν αποπέμψει ο Στέφανος Κασσελάκης τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του σχετικά με τις κακοποιημένες γυναίκες, το είχε ζητήσει η Σοφία Μπεκατώρου με συνέντευξή της στα Παραπολιτικά fM.

«Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να κάνει κι αυτό την κίνησή του. Διότι, πράγματι, δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε στο κόμμα νέους ανθρώπους και να φέρνουμε ανθρώπους με απαρχαιωμένες απόψεις, αλλά να είναι και οι προσωπικές τους απόψεις. Ας διαβάσουν λίγο περισσότερο, ας ενημερωθούν, από την άλλη δεν μπορεί να εκφράζουν όλους εμάς», είχε αναφέρει η Σοφία Μπεκατώρου.

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου ήταν η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που αποκάλυψε δημόσια τη κακοποίησή της, στο πλαίσιο του διεθνούς κινήματος #metoo, όταν μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ως μέλος της εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας.