Δημοσκόπηση GPO: Απώλειες για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την τραγωδία των Τεμπών

308

Απώλειες σημειώνουν τα κόμματα εξουσίας μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της GPO.

Στην πανελλαδική μέτρηση που παρουσιάζουν σήμερα τα Παραπολιτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία παραμένουν μπροστά με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις απώλειες που υπέστη η κυβέρνηση από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Είναι ενδεικτικό ότι την δυσαρέσκεια δεν καρπώνονται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που μάλιστα βλέπουν και απώλειες – αν και μικρότερες από ό,τι η ΝΔ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, έναντι 25,6% του ΣΥΡΙΖΑ – μια διαφορά της τάξης των 3,9 ποσοστιαίων μονάδων.

Το κυβερνών κόμμα εμφανίζει απώλειες των 4,3 μονάδων.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. 9,2%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜέΡΑ25 3,3%, η Ελληνική Λύση 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,4%, η Εθνική Δημιουργία 1,4%, Άλλο κόμμα 3,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 16,3%.

Υπενθυμίζεται ότι και στην δημοσκόπηση της Marc, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, αποτυπώνονταν το ίδιο αμετάβλητο του πολιτικού σκηνικού.

Στην έρευνα της Marc η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κινούνταν στις 4,6 μονάδες με απώλειες 2,9% για το κυβερνών κόμμα, ενώ απώλειες 0,1% κατέγραφαν επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.