Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ με 15,5% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

650

Με αντίπαλο τον «κανένα» πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τους εμβολιασμούς και τη διαχείρισή τους από την κυβέρνηση αλλά και στο θέμα της πρόθεσης ψήφου απαντά η νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε η INTERVIEW (11 έως 17 Μαΐου 2021) για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη.

Όπως προκύπτει από τα σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο η διαχείριση της κρίσης λόγω πανδημίας δε φαίνεται να «αγγίζει» την κυβερνητική υπεροχή, καθώς η ΝΔ κερδίζει την πρωτιά στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 37%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί με 21,5% και μια διαφορά 15,5 μονάδων. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός (50%) με κυριότερο αντίπαλο τον «Κανένα» (28%) και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί (22%).

Υπέρ των εμβολίων οι πολίτες – Μεγάλη ικανοποίηση από τη διαδικασία εμβολιασμού

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί κι ένα 24% έχει προγραμματισμένο ραντεβού ενώ μόνο το 26% φαίνεται ότι δε θα εμβολιαστεί ή εμφανίζεται επιφυλακτικό. Οι πολίτες σε εντυπωσιακό βαθμό (95%) δείχνουν μεγάλη ικανοποίηση από τη διαδικασία εμβολιασμού (ραντεβού, προσωπικό, οργάνωση) ενώ για πρώτη φορά καταμετρείται το ποσοστό των ανεπιθύμητων ενεργειών όσων εμβολιάστηκαν. Έτσι, 70% δεν εμφάνισε καθόλου παρενέργειες. Επίσης 59% των ερωτηθέντων λέει ναι στον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 χρόνων.


Ναι στο πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό – Υπέρ της άρσης πατέντας των εμβολίων

Υπέρ της θέσπισης του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού (Green Pass) εμφανίζεται το 66% των ερωτηθέντων καθώς και της άρσης της πατέντας των εμβολίων (58%) ενώ 60% πιστεύει πως η χώρα μας έχει ευνοηθεί πολύ από την ένταξή της στην ΕΕ πριν σαράντα χρόνια (1981).

Οι αποτελεσματικότεροι υπουργοί

Πρώτοι σε αποτελεσματικότητα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι οι: Βασίλης Κικίλιας (7.4), Νίκος Παναγιωτόπουλος (7.3), και Άδωνις Γεωργιάδης (7.1) κι ακολουθούν ο Μάκης Βορίδης (6.7), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (6.5), ο Χάρης Θεοχάρης (6.0), ο Νότης Μηταράκης (5.9) και τελευταία η Νίκη Κεραμέως (5.8).

Σταθερή η υπεροχή της ΝΔ

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η μεγάλη πλειοψηφία του 37% εξακολουθεί να εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 15,5% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 21,5%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 37.%

ΣΥΡΙΖΑ 21.5%

ΚΙΝΑΛ 7.1%

ΚΚΕ 5.6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%

ΜεΡΑ25 3.7%

ΑΛΛΟ 8.1%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 10.8%

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1.1%