Δολοφονία Μακρή: Για τις 19 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των δυο Βουλγάρων κατηγορουμένων

200

Για τις 19 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη των δυο δύο Βούλγαρων κατηγορούμενων για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε η υπεράσπιση των κατηγορούμενων, καθώς ο δικηγόρος τους δικάζει σε άλλο δικαστήριο. Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε σύζυγος του θύματος Βικτώρια Καρύδα, την οποία εκπροσωπεί από τα έδρα της πολιτικής αγωγής ο συνήγορός της Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι συναινεί στο αίτημα αναβολής.

«Χθες το απόγευμα ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ένας εκ των μαρτύρων που είχαν κληθεί στην προδικασία αλλά δεν είχε κληθεί στο δικαστήριο δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη. Είχε αναγνωρίσει τον δράστη της δολοφονίας Μακρή. Ίσως από το κινητό του συλληφθέντα για τη δολοφονία του μάρτυρα αντληθεί υλικό που να βοηθήσει τη δίκη, ίσως βρεθεί ο ηθικός αυτουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ο κ. Μαρακάκης.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αδέλφια, έφτασαν στο δικαστήριο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Τους συνόδευαν πάνοπλοι της Ειδικής Μονάδας Μεταγωγών.

Σε πρώτο βαθμό ο μικρότερος αδελφός 34ετών έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του επιχειρηματία, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ήταν ο δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης του επιχειρηματία. Ο μεγαλύτερος αδελφός 38 ετών έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.