Δόθηκε στην Αργεντινή ο οδικός χάρτης για την ένταξη στον ΟΟΣΑ

98

Η Αργεντινή έφτασε την Πέμπτη (02/05) ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά την εναρκτήρια σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Mathias Cormann παρέδωσε επίσημα τον οδικό χάρτη προσχώρησης του ΟΟΣΑ στην υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Diana Mondino.

Σε ομιλία του στη Σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΟΣΑ, ο Mondino εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση» της νοτιοαμερικανικής χώρας για την έναρξη της διαδικασίας.

Η Αργεντινή θέλει «να επικεντρωθεί σε ένα σύστημα βασισμένο σε κανόνες, όχι μόνο για τη μεγαλύτερη ευημερία των πολιτών μας, αλλά για να εδραιώσει την ατζέντα για ελευθερία που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή η Αργεντινή», είπε.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής φιλοδοξεί «να πραγματοποιήσει αυστηρό συντονισμό όπως ζητήθηκε από τον ΟΟΣΑ σε αυτή τη διαδικασία και ελπίζουμε να έχουμε μια ποιοτική αλλαγή σε καλύτερες δημόσιες πολιτικές που χρειάζεται η χώρα μας», πρόσθεσε.

«Η Σύνοδος του Υπουργικού Συμβουλίου είναι το ανώτατο φόρουμ που διοργανώνεται από τον ΟΟΣΑ, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας, Εξωτερικών, Εμπορίου και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών των χωρών μελών και συνδεδεμένων χωρών, καθώς και εκπροσώπων άλλων διεθνών οργανισμών». είπε το υπουργείο.