Δυο μέλη του ISIS που βίαζαν και ξυλοκοπούσαν δυο παιδιά Γιεζίντι συνελήφθησαν στη Γερμανία

244

Δύο ύποπτα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) συνελήφθησαν στη Γερμανία που κατηγορούνται για υποδούλωση και σεξουαλική κακοποίηση ενός ζευγαριού κοριτσιών Γιεζίντι στη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσαν στις 10 Απριλίου οι εισαγγελείς.

Οι Ιρακινοί ύποπτοι, που ταυτοποιούνται μόνο ως Twana H. S. και Asia R. A., κατηγορούνται για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και συμμετοχή σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Twana H. S. βίασε επανειλημμένα και τα δύο παιδιά, με τη βοήθεια της Asia R. A., η οποία ετοίμασε ένα δωμάτιο και έκανε μακιγιάζ σε ένα από τα κορίτσια, είπαν.

Τα κορίτσια τιμωρήθηκαν με «σκληρή σωματική βία» όταν έκαναν αυτό που οι ύποπτοι θεωρούσαν λάθη. Η μεγαλύτερη κοπέλα χτυπήθηκε με σκουπόξυλο ενώ της μικρότερης ζεμάτισαν το χέρι με ζεστό νερό, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν την Τρίτη 9 Απριλίου στο Ρέγκενσμπουργκ και στην περιοχή Ροθ, αμφότερες στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο και ήταν μέλη του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία από το 2015 έως το 2017.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κράτησαν δύο κορίτσια Γιεζίντι, ηλικίας πέντε και 12 ετών, ως σκλάβες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Οι Γιεζίντι είναι μια κουρδόφωνη ομάδα που προέρχεται από το βόρειο Ιράκ.

Για χρόνια διώκονται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες άνδρες, βίασαν γυναίκες και στρατολόγησαν βίαια παιδιά ως μαχητές.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύονταν τα παιδιά αναγκάζοντάς τα να κάνουν δουλειές του σπιτιού.

Φέρεται επίσης να τους εμπόδισαν να ασκούν τη δική τους θρησκεία, αναγκάζοντάς τους να ακολουθήσουν το Ισλάμ.

Πριν φύγουν από τη Συρία τον Νοέμβριο του 2017, οι ύποπτοι παρέδωσαν τα κορίτσια σε άλλα μέλη του IS, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Όλα αυτά εξυπηρέτησαν τον στόχο της οργάνωσης να καταστρέψει τη θρησκεία των Γιεζίντι», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Οι ύποπτοι κρατούνται προφυλακισμένοι.

Σε μια άλλη περίπτωση, μια Γερμανίδα που εντάχθηκε στην τζιχαντιστική ομάδα καταδικάστηκε πέρυσι σε 14 χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο του Μονάχου επειδή υποδούλωσε ένα πεντάχρονο κορίτσι Γιεζίντι και το άφησε να πεθάνει από τη δίψα.

Η κατηγορούμενη, που ασπάστηκε το Ισλάμ, καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2021 για, μεταξύ άλλων κατηγοριών, δύο κατηγορίες εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας μέσω υποδούλωσης – μια υπόθεση με θάνατο – και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό.

Αρχικά της επιβλήθηκε ποινή 10ετούς κάθειρξης, η οποία ανατράπηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο με το επιχείρημα ότι οι δικαστές είχαν κάνει λάθος στην καταδίκη της κατηγορούμενου για «λιγότερο σοβαρή υπόθεση» εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και αγνόησαν επιβαρυντικές περιστάσεις.

Μια νέα ακρόαση για την καταδίκη της γυναίκας, που προσδιορίστηκε μόνο ως Jennifer W. σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες απορρήτου, έληξε τον Αύγουστο με την ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Το δικαστήριο είπε ότι απέρριψε την έφεσή της ως «προδήλως αβάσιμη».