Εγκρίθηκε η πώληση της Τσέλσι από τη βρετανική κυβέρνηση -Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

231

Το πράσινο φως για την πώληση της Τσέλσι έδωσε η βρετανική κυβέρνηση λίγο πριν από την εκπνοή της διορίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θανάση Γκαβού, που δημοσιεύει το skai.gr, αγοραστής, έναντι 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών, είναι ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ των LA Dodgers Τοντ Μπέλι, επικεφαλής κοινοπραξίας με την επενδυτική εταιρεία Clearlake Capital από την Καλιφορνια.

Η πώληση του δημοφιλούς αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου έναντι ποσού ρεκόρ γίνεται μετά από την επιβολή κυρώσεων από το Foreign Office επί του ιδιοκτήτη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, λόγω της στενής προσωπικής σχέσης του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σε δήλωση η κυβέρνηση ανέφερε πως «έχουμε φτάσει στη θέση που μπορούμε να εκδώσουμε άδεια που επιτρέπει την πώληση» του συλλόγου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι ότι τα έσοδα από την πώληση δε θα ωφελήσουν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ή άλλα άτομα που τελούν υπό κυρώσεις», πρόσθεσε η αρμόδια Υπουργός Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού Ναντίν Ντόρις.

Η κυβερνητική έγκριση ακολουθεί την ανάλογη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Premier League την Τρίτη.

Απομένει η έγκριση από την πορτογαλική κυβέρνηση, λόγω της πορτογαλικής υπηκοότητας που έχει λάβει ο Ρώσος μεγιστάνας, κάτι που θεωρείται τυπική εκκρεμότητα.