Εκλογές 2023: Η πρώτη εμφάνιση της Χρονοπούλου σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ

16723

Την πρώτη της εμφάνιση, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογες της 21ης Μαΐου, έκανε η Ελένη Χρονοπούλου.

Η νεαρή δικηγόρος ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου think tank στο οποίο συμμετέχουν επιστήμονες και επαγγελματίες που ζουν στο εξωτερικό.

Και η ίδια παιδί του brain drain, γνωρίζει τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει οι νέοι τα χρόνια της κρίσης όταν χρειάστηκε να φύγουν από την Ελλάδα για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, όλοι όσοι συμμετέχουν – πλέον ξεπερνούν τους 250- τούς ενώνει το ίδιο πράγμα. Η ανάγκη που έχουν για συντροφικότητα. «Δεν είναι πολιτικό τσιτάτο, είναι η ουσία της πολιτικής δράσης για εμάς. Είναι πολύ σημαντική για όσους έχουν ζήσει στο εξωτερικό. Δεν έχεις επιλογή, είναι η μόνη επιλογή που έχεις. Να κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου», τόνισε εμφανώς συγκινημένη η κυρία Χρονοπούλου.

Στη σημερινή συζήτηση, παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, οι άνθρωποι που ζουν στο εξωτερικό παρουσίασαν τις δικές τους θέσεις και εμπειρίες από όλον τον κόσμο. Με διαφορετικές αφετηρίες ο καθένας, ακόμη και πολιτικές, έχουν πλέον ένα βασικό κοινό την στήριξη τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Την συζήτηση στον Ταύρο, άνοιξε ο επικεφαλής της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Τσούμας και πήραν μέρος, τόσο δια ζώσης όσο και μέσω διαδικτύου, δεκάδες νέοι που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Παρέμβαση Ανδρουλάκη

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων όλων των νέων, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που έθεσαν οι νέοι για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τι προβλέπει για τους νέους. Καλωσόρισε την πρωτοβουλία δικτύου του εξωτερικού λέγοντας πως ήταν μια ιδέα χρόνων και ότι είναι πολύ χαρούμενος διότι αυτή η ιδέα παίρνει σάρκα και οστά με την πρωτοβουλία φίλων και συντρόφων.

«Είναι χρέος μας να ακούσουμε την Ελλάδα που είναι έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η νέα γενιά, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από το 2009 βρίσκεται σε μια δίνη κρίσεων: οικονομία, πανδημία, ενεργειακή κρίση κλπ. Τόνισε ότι όλα αυτά έχουν αυξήσει την ανασφάλεια και τον φόβο αλλά και την απογοήτευση στα νέα παιδιά. Έχει ψαλιδίσει τις επαγγελματικές και προσωπικές φιλοδοξίες και έχουν καταλήξει, όπως είπε, να είναι τόσο απαισιόδοξοι αφού έχουν πειστεί ότι θα ζήσουν χειρότερα από την προηγούμενη γενιά.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στη τραγωδία των Τεμπών καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το δυστύχημα αλλά και η υπόθεση υποκλοπών σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού ο πρωθυπουργός θα ήταν παρελθόν.

Κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στην προεκλογική εκστρατεία για να πιστέψουμε το αδύνατον δυνατόν, μια χώρα χωρίς ρουσφέτι, μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και την δικαιοσύνη, σημείωσε χαρακτηριστικά. Πράγματα που είναι αυτονόητα σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στην Ελλάδα αποτελούν ζητούμενο.