Εκλογές 2023 – ΝΔ σε Γιάννη Μουζάλα για τον φράχτη στον Έβρο: «Τόσο υποκριτές, τόσο ανεύθυνοι»

3165

Βολές κατά του Γιάννη Μουζάλα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Αφορμή, η δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «όταν πέσει ο φράχτης του Έβρου, θα χαρεί σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί, επίσης, τον Γιάννη Μουζάλα ότι συνεχίζει να διασύρει τη χώρα με αφορμή το τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

 

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα Γ. Μουζάλας συνεχίζει να διασύρει τη χώρα με αφορμή το τραγικό ναυάγιο και να υπεραμύνεται της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 δηλώνοντας σήμερα πως “όταν πέσει ο φράχτης του Έβρου, θα χαρεί σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου”.

 

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας επαίρεται για την πολιτική του στο μεταναστευτικό και μιλάει στο όνομα του ανθρωπισμού, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στα κολαστήρια της Μόριας και της Ειδομένης και πολύ περισσότερους να πνίγονται στη θάλασσα, έρμαια των εγκληματικών κυκλωμάτων των εμπόρων της ανθρώπινης απελπισίας. Τόσο υποκριτές, τόσο ανεύθυνοι».

Ειδικότερα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Status fm και αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου, ο Γιάννης Μουζάλας είχε δηλώσει σχετικά πως «θα ήθελα να έχουμε την ίδια χαρά όταν έπεφτε το τείχος του Βερολίνου».

«Ο φράχτης είναι εργαλείο, σημασία έχει πως τον χρησιμοποιείς. Εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράχτες. Θα ήθελα να έχουμε την ίδια χαρά όταν έπεφτε το τείχος του Βερολίνου», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Εάν δεν υπάρχουν νόμιμοι οδοί, τότε οι φράχτες θα καθυστερούν λίγο (σ.σ. τις μεταναστευτικές ροές), και θα λειτουργούν όπως τα μπλοκαρισμένα ρέματα και τα ποτάμια στις πόλεις που όταν μπλοκάρουν υπερχειλίζουν και φωνάζουμε», υποστήριξε ακόμη ο κ. Μουζάλας.