Εκτελέσεις στη Βάρη: Τα συμβόλαια των 3.5 εκατ. ευρώ και ο ρόλος του «Ράμπι» – Ο πόλεμος της Σκάλιαρι και της Καβάτσκι

311

Δύο συμβόλαια θανάτου συνολική αξίας 3,5 εκατομμύριων ευρώ, 39 συνεργοί και τρεις εγκληματικές οργανώσεις. Πρόκειται για τις λεπτομέρειες πίσω από  τις εκτελέσεις τεσσάρων ατόμων που είχαν σημειωθεί σε ταβέρνα στη Βάρη και έξω από πολυτελή βίλα στην Κέρκυρα το 2020.

Τα συμβόλαια θανάτου που εξιχνιάστηκαν 4 χρόνια μετά από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Europol, αποδίδονται στον άγριο πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο μεγάλες αντίπαλες μαφίες του Μαυροβουνίου την  «Σκάλιαρι» και την «Καβάτσκι».

Και τα τέσσερα θύματα, ήταν μέλη της «Σκάλιαρι» με καταγωγή από το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.  Έως το 2014 τα μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων είχαν κοινή πορεία, αλλά η απώλεια 200 κιλών κοακαϊνης στην Ισπανία εκείνη την περίοδο, είχε προκαλέσει την διάσπαση τους και είχε ξεκινήσει ένας πόλεμος χωρίς έλεος.

Αυτό οδήγησε τα τέσσερα θύματα να διαφύγουν στη χώρα μας προκειμένου να προστατευτούν από την αντίπαλη οργάνωση. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, οι ελληνικές αρχές, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν από τους συνεργούς στα συμβόλαια θανάτου, με καταγωγή από την Αλβανία.

Ο άνδρας γνωστός ως «Ράμπι» ή «Αμπάς» ή «Ράμπια», αλβανικής καταγωγής, ανέλαβε τη φύλαξη των όπλων και του εξοπλισμού της πρώτης ανθρωποκτονίας στη Βάρη, τη μεταφορά τους στην Κέρκυρα για την τέλεση της δεύτερης ανθρωποκτονίας, και τη μεταφορά των φυσικών αυτουργών αυτής σε περιοχή της Χαλκιδικής, όπου διέμειναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Συνολικά στο πλαίσιο της επιχείρησης Ιθάκη σε Σερβία και Ισπανία και Ελλάδα συνελήφθησαν 9 άτομα, ενώ 22 ακόμα κατηγορούμενοι, είναι έγκλειστοι σε φυλακές της Σερβίας, Μαυροβουνίου, Τουρκίας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Γαλλίας.

Πηγή: Law & Order