Έλενα Κουντουρά: «Δεν άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι που αποχώρησαν άλλαξαν»

201

Στην αποχώρηση των 11 βουλευτών του κόμματος και τη δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά.

Η ευρωβουλευτής ανέφερε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε με την εκλογή του νέου προέδρου, αλλά εκείνοι που άλλαξαν ήταν οι αποχωρήσαντες βουλευτές.

«Είναι μία δυσάρεστη κατάσταση και για μένα, δεν σας κρύβω ότι με έχει προβληματίσει αυτή η συμπεριφορά, γιατί έχω συνεργαστεί με όλους τους συναδέλφους που αποχώρησαν. Αυτό που είναι πραγματικά περίεργο ειναι ότι δεν έχουν τεκμηριώσει μία ιδεολογική και πολιτική διαφωνία», είπε.

«Ο κόσμος έχει μπερδευτει. Νιώθει ότι ενώ ψήφισε 47 βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι απομακρύνθηκαν αδικαιολόγητα χρησιμοποιώντας στις δημόσιες εμφανίσεις τους εκφράσεις που απαξιώνουν τους υπόλοιπους βουλευτές που έχουν μείνει και τον Αλέξη Τσίπρα. Να θυμίσω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που όλοι είμαστε».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά των Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου και Χαρίτση:

«Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Χαρίτσης συνδιαμόρφωσαν το πρόγραμμα και τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που εμείς υπερασπιζόμαστε. Σήμερα δεν μπορούν να τις υπερασπιστούν; Έρχονται και λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλοιώθηκε, ότι άλλαξε θέση και δεν έχει αρχές και αξίες. Ξεκίνησε ένας πόλεμος με προσωπικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς απέναντι σε έναν πρόεδρο που είχε εκλεγεί δημοκρατικά. Λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλοιώθηκε. Δεν αλλάξαμε εμείς, εκείνοι άλλαξαν».

«Οι διαφωνίες δεν λύνονται στις τηλεοράσεις, δεν λύνονται δημόσια. Ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ νιώθει ότι υπάρχει μία υποκρισία, νιώθουν ότι δεν υπερασπίζονται τα προβλήματά τους, αλλά προσωπικές φιλοδοξίες», κατέληξε.