Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Στην πρώτη γραμμή για βοήθεια στους πυρόπληκτους

742

«Οι ανάγκες είναι πολλές και δεν τελειώνουν», σημειώνει.

 

Δραματικές στιγμές ζει η χώρα. Οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία και Αττική συνεχίζουν να μαίνονται, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τις περιορίσουν.

Δεκάδες οικισμοί και χωριά έχουν εκκενωθεί και άνθρωποι έχουν δει τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη από την μια στιγμή στην άλλη. Πολλοί εθελοντές, από την ώρα, οργανώθηκαν για να προσφέρουν βοήθεια στους πυρόπληκτους αλλά και στα ζώα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Η γνωστή δημοσιογράφος από χτες βρίσκεται σε κέντρο συγκέντρωσης τροφίμων και μαζί με άλλους ανθρώπους μαζεύει από χθες και στέλνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, προέτρεψε τους διαδικτυακούς φίλους της να βοηθήσουν την κατάσταση, είτε φέρνοντας ό,τι μπορούν είτε συμμετέχοντας στην τακτοποίηση.

«Χθες ήμασταν 5, σήμερα ήμασταν 15, 25 και έρχονται συνέχεια κι άλλοι. Και μαζί έρχονται οι παραγγελίες από τα σουπερμάρκετ, τα μηχανάκια από τα online delivery, πολίτες με αλάρμ που ξεφορτώνουν και φεύγουν. Αριστοφάνους 12, Ψυρρή, μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι ανάγκες είναι πολλές και δεν τελειώνουν, γιατί τα σπίτια ακόμα καίγονται, οι περιοχές εκκενώνονται, οι άνθρωποι είναι στο δρόμο.

Είδη φαρμακείου για εγκαύματα, παυσίπονα, ξηρά τροφή και σνακ, νερά, χυμοί, είδη προσωπικής υγιεινής, ψυγειάκια, γάντια, όλα είναι χρήσιμα. Ο καλύτερος τρόπος να δείτε τις ανάγκες που προκύπτουν ανά πάσα στιγμή είναι τα stories του @act4evoia & @act4peloponnese.

Φέρτε ό,τι μπορείτε και – αν μπορείτε – φέρτε τον εαυτό σας να βάλει ένα χεράκι για λίγη ώρα. Εύχομαι να πέσετε πάνω στη στιγμή που φορτώνει το φορτηγό, το χειροκροτάμε και του λέμε καλό δρόμο», έγραψε χαρακτηριστικά η Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Δείτε την ανάρτησή της παρακάτω: