Εντόπισαν δυο φυτείες με 382 δενδρύλλια σε Φωκίδα και Μεσσηνία

377

Διπλό χτύπημα στους χασισοκαλλιεργητές κατάφερε το ελικόπτερο της Αστυνομίας, που εντόπισε μέσα σε λίγες ώρες δυο οργανωμένες χασισοφυτείες με εκατοντάδες δενδρύλλια σε περιοχές της Φωκίδας και της Μεσσηνίας. Η πρώτη, μάλιστα, ήταν στημένη σε μια ιδιαίτερα δύσβατη και απόκρημνη περιοχή, μέσα σε δάσος στους πρόποδες της Γκιώνας.

Ο πιλότος εντόπισε την φυτεία κοντά στην κοινότητα Καλοσκοπή και καθοδήγησε τις επίγειες δυνάμεις, που αποτελούνταν από διάφορες υπηρεσίες της Φωκίδας και της Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας και Φθιώτιδας. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου είχε κατασκευαστεί αυτόματο σύστημα ποτίσματος με υδροδότηση από το νερό παρακείμενου ρέματος, βρέθηκαν 186 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 ως 2,80 μέτρων τα οποία ξεριζώθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν λάστιχα ποτίσματος, ένα σκαλιστήρι, πλαστικά μπουκάλια νερού και διάφορα εργαλεία που εξετάζονται για να ταυτοποιηθούν οι καλλιεργητές.

Λίγες ώρες αργότερα, ο πιλότος του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχε σε οργανωμένη επιχείρηση εξερευνώντας την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, εντόπισε άλλον έναν εκχερσωμένο χώρο σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας ο οποίος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να καλλιεργούνται 196 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,80 μέτρου.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που έφτασαν στο σημείο και ξερίζωσαν τα χασισόδεντρα, κατέσχεσαν αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό ο οποίος παραδόθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας και εξετάζεται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που ενδέχεται να οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών.

Messinia-xasisofyteia