Έπαθε ανακοπή πάνω από τον Βόρειο Πόλο σε πτήση που επέβαιναν… 56 καρδιολόγοι

315
Αεροπλάνο

Ένα απίστευτο περιστατικό αφηγήθηκε ένας πιλότος των σκανδιναβικών αερογραμμών «SAS», καθώς σε μία πτήση του, ένας επιβάτης έπαθε ανακοπή, όταν το αεροπλάνο βρέθηκε πάνω από τον Βόρειο Πόλο. Αυτό όμως που δεν γνώριζε κανένα από τους δύο, είναι ότι μαζί τους πετούσαν και 56 καρδιολόγοι.

Σύμφωνα με την bild.de, ο Δανός πιλότος Χένρικ Νίλσεν είπε πως είχε αναχωρήσει από τη Στοκχόλμη με προορισμό το Λος Άντζελες. Όταν το αεροπλάνο όμως βρέθηκε πάνω από τον Βόρειο Πόλο, ενημερώθηκε πως ένας επιβάτης έπαθε ανακοπή.

«Αυτό ήταν το χειρότερο δυνατό timing. Όλα ήταν μακριά. Ψάξαμε για το πλησιέστερο αεροδρόμιο, αλλά το πιο κοντινό απείχε τέσσερις ώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Εντούτοις, εκείνη τη στιγμή έμαθε απροσδόκητα ευχάριστα νέα. «Οι αεροσυνοδοί με ενημέρωσαν ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 καρδιολόγοι από τη Στοκχόλμη και το Όσλο. Πήγαιναν σε ιατρικό συνέδριο στο Λος Άντζελες», είπε και πρόσθεσε πως «η αεροσυνοδός δεν πρόλαβε καν να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα που χαροπάλευε αφού οι γιατροί έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Αφότου σταθεροποίησαν την κατάστασή του, στη συνέχεια μας εξήγησαν λεπτομερώς τι συνέβη στον άνδρα».

«Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στο Λος Άντζελες, τον περίμενε ασθενοφόρο», είπε και σημείωσε πως «έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά πρώτα οι διασώστες τον μετέφεραν στο Παλμ Σπρινγκς, εκεί όπου είχε προγραμματίσει το πάρτι γενεθλίων του. Αφού όμως αισθανόταν καλά, πήγε στο πάρτι που είχε οργανώσει ο ίδιος για να γιορτάσει τα 40α γενέθλιά του».