Φίλης μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη: Ό,τι είπα δεν το είπα εν θερμώ, το είπα με πόνο

3169

Δεν ανακάλεσε ο Νίκος Φίλης τα όσα είπε μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν είπε πως ήταν η τρίτη ήττα για το κόμμα.

Δήλωσε σήμερα (03/10) πως ό,τι έχει πει δεν το έχει πει εν θερμώ αλλά το είπε με πόνο, ωστόσο κάλεσε τους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος σε ενότητα εν’ όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

«Ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμω τα είπα με πόνο και τα συμμερίζεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας. Τους οποίους καλώ να παραμείνουν συσπειρωμένοι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματός μας.

Διότι, όταν χάνουμε στον χώρο της Αριστεράς αυτό δεν ισοφαρίζεται από άλλους πολιτικούς χώρους. Η πρόθεσή μας είναι να μείνουμε ενωμένοι αλλά θα προκύψει αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και ως αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών».

«Θα έχουμε και άλλες συναντήσεις όχι τετ α τετ αλλά στα όργανα του κόμματος», είπε μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Φίλης.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το αν θα γίνει το συνέδριο το Νοέμβριο είπε «αυτή είναι η απόφαση του κόμματος. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει αναβολή».