Φωτιά στο Διαλεκτό Καβάλας: Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

3780

Δύο πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Διαλεκτό Καβάλας το μεσημέρι της Δευτέρας (21.08.2023).

Συγκεκριμένα οι δύο πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να δαμάσουν τις φλόγες στο Διαλεκτό Καβάλας υπέστησαν εγκαύματα. Ο ένας έχει καεί από τη φωτιά στο χέρι και ο άλλος στο πρόσωπο. Και οι δύο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ζημιές έχει υποστεί και το όχημα στο οποίο ήταν οι δύο πυροσβέστες, καθώς είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες. Το έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 

Παράλληλα ήχησε και το 112 στην περιοχή, καθώς δόθηκε εντολή στους κατοίκους από Δαμασκηνιά, Εκλεκτό και Αβραμυλιά να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς την Παλιά Εθνική Οδό.

Λίγο πριν τις 15:00 είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στο Διαλεκτό να εκκενώσουν με κατεύθυνση νότια προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξέσπασε και καίει δασική έκταση και όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις φλόγες έχουν παραδοθεί ελαιώνες και καλλιέργειες. Στο Διαλεκτό Καβάλας επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα