Φυσικό επακόλουθο της κεντρώας πολιτικής της κυβέρνησης η ραγδαία άνοδος για Κ. Βελόπουλο και Ελληνική Λύση!

190

Δεν το πίστευε κανείς .. Παρά τις προβλέψεις ότι η Ελληνική Λύση θα ήταν ακόμα ένα κόμμα που θα έμπαινε για μία μόνο φορά στη Βουλή, εκμεταλλευόμενη την εξαΰλωση της Χρυσής Αυγής, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτικό.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά δείχνει να ενισχύεται κιόλας, χάρη στο… σπρώξιμο από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της, κεντρώας ουσιαστικά, Νέας Δημοκρατίας.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν την Ελληνική Λύση αρκετά ενισχυμένη, με ποσοστό που προσεγγίζει το 7%, καθώς η υπερπροβολή του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία από αυτά, από πολλές πλευρές και ειδικά την επίσημη εκκλησία, αναπόφευκτα έδωσαν έναν δημοσκοπικό αέρα στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η γραμμή του κόμματος που ακολουθείται, που είναι αρκετά συντηρητική, αλλά και με όψεις που θυμίζουν το… παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο, χωρίς να είναι και «Γκιλεαντ», φαίνεται τελικά να επικροτείται από ένα συντηρητικό κοινό, που όμως δεν θα ήθελε να γίνουμε όντως «Ιράν της Ευρώπης».

Με αυτόν τον δημοσκοπικό αέρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η Ελληνική Λύση μπορεί να πλασαριστεί και στην τρίτη θέση, περνώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Μένει να φανεί αν αυτή η πρόβλεψη θα επιβεβαιωθεί και στην κάλπη των ευρωεκλογών, δεδομένης και της χαλαρότητας που διακατέχει το εκλογικό σώμα σε αυτές τις αναμετρήσεις.