Γεροβασίλη: Την επομένη των εκλογών πολύ πιθανή η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

288

«Πολύ πιθανόν να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ» μετά τις εκλογές σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, που ανέφερε πως «την επομένη των εκλογών η χώρα θα έχει κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά, η κα Γεροβασίλη ανέφερε αρχικά: «Άκουσα ότι ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε να κάνει διάλογο. Περιμένουμε όλοι να το δούμε διότι την προηγούμενη φορά το είχε αρνηθεί. Ένας προεκλογικός διάλογος θα πρέπει να έχει πολλαπλές συζητήσεις προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί και να μπορέσει αντικειμενικά ποια επιλογή θα κάνει στις εκλογές. Ο λόγος πρέπει να είναι προγραμματικός και μακριά από τις άγονες αντιπαραθέσεις», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.

«Η ιστορία της χώρας δεν ξεκινάει το 2015. Η ιστορία έχει πίσω της πολλά και ξεκινάει προ του 2015, έχει πίσω της δύο μνημόνια που απέτυχαν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια γι’ αυτό και χρειάστηκε να υιοθετήσουμε και να βγάλουμε εις πέρας ένα τρίτο μνημόνιο. Αυτά τα δύο μνημόνια είχαν 12 μειώσεις συντάξεων Βεβαίως και στις μέρες μας τα πράγματα δεν ήταν ευχάριστα. Ωστόσο, οι μνημονιακές υποχρεώσεις από τις οποίες παλέψαμε να απαλλάξουμε τη χώρα, υιοθετήθηκαν και νομοθετήθηκαν επί Σαμαρά, Βενιζέλου και νωρίτερα», πρόσθεσε η κα Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στο νερό, η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι «η ιδιωτικοποίηση του νερού μαζί με σειρά ιδιωτικοποιήσεων – που ήταν το κεντρικό αφήγημα των μνημονίων – ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε για να μείνουν στο δημόσιο τα πλειοψηφικά πακέτα. Διατηρήσαμε τη μνημονιακή υποχρέωση με πλειοψηφικό πακέτο στο δημόσιο.Ο νυν Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν το 2019 στις εκλογές στρατηγικό επενδυτή στο νερό. Στρατηγικός επενδυτής δεν ξέρω τι άλλο σημαίνει εκτός από ιδιώτη», επισημαίνοντας ότι τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει «τροπολογία για την προσαρμογή με την απόφαση του ΣτΕ και θα έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης να το ψηφίσει. Εφόσον είναι βέβαιως και το υπόσχεται για την επόμενη τετραετία, έχει την ευκαιρία να το κάνει αύριο».

«Από τη μία πλευρά έχουμε την απόφαση του ΣτΕ και οφείλει και είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να επιστρέψουν οι μετοχές. Πρόσφατα ψηφίστηκε από την κυβέρνηση η ρυθμιστική αρχή. Οι ρυθμιστικές αρχές είναι για να ελέγχουν τον ανταγωνισμό στην ελεύθερη αγορά. Ποια ελεύθερη αγορά στο νερό ονειρεύεται ο κ. Μητσοτάκης και πριν από λίγες μέρες νομοθέτησε ρυθμιστική αρχή για το νερό; Την ώρα που η ΝΔ νομοθέτησε την ύπαρξη ρυθμιστικής αρχής ξεσηκώθηκε η Ελλάδα. Δεν ξεσηκώθηκε τζάμπα και δεν είναι ανόητη διότι το να ιδρύσεις ρυθμιστική αρχή σημαίνει ιδιωτικοποίηση», υποστήριξε η κα Γεροβασίλη.

Γεροβασίλη για τις μετεκλογικές συνεργασίες: «Η κάλπη θα απαντήσει»

Ερωτηθείσα για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη, η κα Γεροβασίλη απάντησε, όπως αναφέρθηκε: «Η κάλπη θα απαντήσει. Εκτιμώ ότι την επομένη των εκλογών η χώρα θα έχει κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ».