Γλυκά Νερά: Το βενζινάδικο που έπεσαν οι πυροβολισμοί είναι της οικογένειας του 38χρονου που είχε εκτελεστεί τον Ιούνιο στον Γέρακα

193

Πυροβολισμοί έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λεωφόρο Λαυρίου, στα Γλυκά Νερά σημειώθηκαν την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό αυτοκίνητο, σκούρου χρώματος, σταμάτησαν έξω από το βενζινάδικο και ο ένας εκ των επιβατών έβγαλε το χέρι του από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε συνολικά εφτά φορές στον αέρα. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Από το χτύπημα έμειναν στο έδαφος οι κάλυκες τους οποίους εντόπισε αργότερα η Αστυνομία. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Το συγκεκριμένο βενζινάδικο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το θύμα που είχε πυροβοληθεί στο βενζινάδικο του Γέρακα, τον περασμένο Ιούνιο.

Εργαζόμενος στο πρατήριο υγρών καυσίμων ενημέρωσε την Άμεση Δράση η οποία έφτασε στο σημείο προκειμένου να διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο εργαζόμενος στο πρατήριο είπε στην Αστυνομία ότι οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα, κάτι που δείχνει πως έχει χαρακτήρα «προειδοποιητικού» χτυπήματος.

Η δολοφονία στον Γέρακα
Υπενθυμίζεται, πως τον Ιούνιο είχε δολοφονηθεί εν ψυχρώ ένας 38χρονος. Το θύμα είχε απασχολήσει τις Αρχές και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκβιαστών το 2018 όταν είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού, ενώ το συγκεκριμένο πρατήριο είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα.

Ο 38χρονος φέρεται να είχε ανοιχτούς λογαριασμούς για αυτό είχε επιλέξει να κινείται με ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο διέθετε αλεξίσφαιρα τζάμια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκμυστηρευθεί πως δέχεται απειλές από συγκεκριμένα άτομα.

Όπως είχε αποκαλύψει στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, για την διαλεύκανση της εγκληματικής ενέργειας τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεκτίμησαν το γεγονός ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και τη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας ένα ποινικό, που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο.

Τότε είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση γυναίκα αστυνομικός, με την οποία το θύμα διατηρούσε προσωπικές επαφές.

Ακόμη, οι Αρχές συνεκτιμούσαν ότι τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του 38χρονου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2017 και το 2018.

Τότε οι ιδιοκτήτες είχαν ερωτηθεί εάν είχαν να καταγγείλουν οτιδήποτε, ωστόσο δεν ανέφεραν κάτι.

 

Οι σχέσεις με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες
Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2015 σε μάντρα φορτηγών και πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τα οποία ανήκαν στο θύμα και σε συγγενικό του πρόσωπο, είχε βρεθεί οπλοστάσιο με 10 χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, δύο πιστόλια και άλλο οπλισμό.

Τον Απρίλιο του 2022 σε ένα από τα πρατήρια του 38χρονου είχε γίνει έλεγχος από την οικονομική αστυνομία και είχε διαπιστωθεί λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο 38χρονος είχε ισχυρές επαφές με το χώρο του εμπορίου καυσίμων, αλλά και με πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες και πρώην και νυν αστυνομικούς, με τις Αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο ο θάνατός του να αποτελεί συνέχεια της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022.

Το προφίλ του 38χρονου που σκότωσαν στον Γέρακα
Το θύμα ήταν ένα άτομο που στα 38 του χρόνια είχε καταφέρει αναπτύξει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, στην Αττική δραστηριοποιούνταν σε 11 βενζινάδικα και ετοιμαζόταν μαζί με τον πατέρα του να προχωρήσει σε επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων στο χώρο των υγρών καυσίμων.

Ακόμη, ο 38χρονος θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσος μίας μεγάλης πετρελαϊκής εταιρίας που θα δραστηριοποιούταν στην Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο είχε συναντήσεις με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε καταγγείλει στη ΓΑΔΑ απειλές από λαθρέμπορους καυσίμων το τελευταίο διάστημα, ενώ κυκλοφορούσε με τεθωρακισμένο όχημα, κάτι που γνώριζαν οι δράστες.

Ο ίδιος δεν διέθετε προσωπική ασφάλεια, ενώ σύμφωνα με όσα δηλώνει το στενό του περιβάλλον ο 38χρονος δεν είχε αναφέρει πως φοβόταν για τη ζωή του.