Γρεβενά: Χάνει την έδρα του ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γιάτσιος

323

Αλλάζει χέρια η έδρα της ΝΔ στα Γρεβενά και από τον Ιωάννη Γιάτσιο περνάει στον Αθανάσιο Σταυρόπουλο, έπειτα από ένσταση του τελευταίου η οποία έγινε δεκτή στο Εκλογοδικείο.

Κορμός της ένστασης του κ. Σταυρόπουλου σχετικά με την εκλογή του κ. Γιάτσιου ήταν η συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ο μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ ήταν μέλος της εταιρίας ΑΝΚΟ και σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.
Αναβολή για δυο ενστάσεις κατά Σπαρτιατών

Το Εκλογοδικείο ανέβαλε την εξέταση δυο ενστάσεων, εξατίας ποινικής εκκρεμότητας σε βάρος δυο βουλευτών των Σπαρτιατών.Η πρώτη ένσταση η οποία αναβλήθηκε στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση έχει υποβληθεί κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.