Γρηγόρης Λέων: “Πληθώρα στοιχείων αποδεικνύουν πως Μαλένα και Ίριδα πέθαναν από ασφυξία”

191

Για πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Λέων, εξηγώντας πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Ωστόσο στην περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα: «Στο πρώτο παιδί (στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», ανέφερε ο κ. Λέων.

Μετά κι από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος. «Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας» σημείωσε. Σχετικά με την Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε την ζωή του το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι οι φάκελοι για τους θανάτους της μόλις 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 διαβιβάζονται στα χέρια των εισαγγελέων της Αθήνας. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ζητεί έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» οι ακριβείς συνθήκες που έφυγαν από τη ζωή τόσο η Μαλένα, όσο και η Ίριδα, μέσα σε  διάστημα 20 μηνών.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα, χαρακτήρισε χθες κατά την απολογία της «εξωπραγματική και επονείδιστη» την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που της αποδίδεται για την κόρη της Τζωρτζίνας, επιμένοντας ότι είναι αθώα. Η 33χρονη από την Πάτρα παρέμεινε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αρνούμενη ότι είναι η υπαίτια της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός ισχυρισμός της ήταν ότι δεν χορήγησε εκείνη την κεταμίνη στην μικρή Τζωρτζίνα, αλλά οι γιατροί κατά τη διασωλήνωση.