Η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας για το δεξαμενόπλοιο που δεσμεύτηκε στην Εύβοια

440

«Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές» αναφέρει η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα – Το πλοίο δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων

«Η πρεσβεία ελέγχει τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ για τη δέσμευση του πετρελαιοφόρου Pegas στην περιοχή της Εύβοιας με 19 ναυτικούς στο πλοίο» αναφέρει με ανακοίνωσή της στο twitter η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, προσθέτοντας «είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το θέμα».

Νωρίτερα, όπως ανέφερε το protothema.gr, το δεξαμενόπλοιο Pegas, με ρωσική σημαία, μήκους 250 μέτρων δεσμεύτηκε από τις Λιμενικές Αρχές με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η Αρχή εξέδωσε την απόφαση με βάση τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων και αφορά μόνο το πλοίο και όχι το φορτίου.

Το δεξαμενόπλοιο λόγω μηχανικής βλάβης συνοδευόταν από ρυμουλκό με προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο. Όμως στο Κάβο Ντόρο, επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και βρήκε ασφαλές αγκυροβόλιο στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου.

Η είδηση έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.