Η Apple κυκλοφόρησε τη δεύτερη δημόσια έκδοση beta του iOS 17.5

430

Η Apple παρουσίασε χθες (17/4) τις beta εκδόσεις των επερχόμενων ενημερώσεων iOS 17.5 και iPadOS 17.5 σε δημόσιους δοκιμαστές, επιτρέποντας σε μη προγραμματιστές να δοκιμάσουν το λογισμικό πριν από την κυκλοφορία του. Οι δεύτερες δημόσιες εκδόσεις beta για iOS 17.5 και iPadOS 17.5 έρχονται δύο εβδομάδες αφότου η Apple κυκλοφόρησε τις πρώτες beta για δημόσιους δοκιμαστές.

Οι δημόσιοι δοκιμαστές μπορούν να λάβουν την έκδοση beta ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβαίνοντας στην ενότητα Ενημέρωση λογισμικού, πατώντας στην επιλογή “Ενημερώσεις Beta” και κάνοντας εναλλαγή στο iOS 17 ή το iPadOS 17 Public Beta. Απαιτείται εγγραφή στον ιστότοπο δοκιμών beta της Apple.

Η iOS 17.5 περιορίζεται σε νέες εξωτερικές δυνατότητες, εστιάζοντας κυρίως στις αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι προγραμματιστές εφαρμογών στην ΕΕ μπορούν πλέον να προσθέτουν τις εφαρμογές τους για iPhone στον ιστότοπό τους, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις κατεβάσουν απευθείας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν το App Store.

Για να προσφέρουν μια εφαρμογή για λήψη από έναν ιστότοπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προγραμματιστές πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Οι προγραμματιστές πρέπει να είναι μέλη του Προγράμματος προγραμματιστών Apple για δύο συνεχόμενα έτη ή περισσότερα και πρέπει να έχουν μια εφαρμογή με περισσότερες από ένα εκατομμύριο πρώτες εγκαταστάσεις σε iOS στην Ευρωπαϊκή Ένωση το προηγούμενο έτος. Άλλες απαιτήσεις περιλαμβάνουν την υποβολή στη διαδικασία συμβολαιογραφικής δήλωσης της Apple και τη δημοσίευση διαφανών πολιτικών συλλογής δεδομένων.

Αυτή η δυνατότητα περιορίζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές και δεν είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

Το iOS 17.5 και το iPadOS 17.5 έχουν επίσης ενημερώσεις για τη διαχείριση φορητών συσκευών και υπάρχουν αλλαγές στον κώδικα που υποδηλώνουν ότι η λειτουργία Battery Health θα μπορούσε να έρθει στα νέα iPad και ότι η Apple θα προσθέσει σύντομα ειδοποιήσεις για ιχνηλάτες αντικειμένων τρίτων.