Η Apple θα επενδύσει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης για να επεκτείνει τους ρόλους της τεχνητής νοημοσύνης

317

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης, όπου έχει ορίσει νέους ρόλους στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλες βασικές λειτουργίες.

Η Apple διαμορφώνει την πρωτοβουλία ως συνέχεια της μακροχρόνιας δέσμευσης της Apple στην περιοχή, η οποία ξεκίνησε το 1981 με μια μικρή ομάδα 72 υπαλλήλων που επικεντρώθηκε στο Apple II. Σήμερα, η πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για την Apple στην Ασία, με εργατικό δυναμικό άνω των 3.600 υπαλλήλων που συνεισφέρουν σε όλες τις λειτουργίες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων λογισμικού, υλικού, υπηρεσιών και υποστήριξης πελατών. Η χώρα φιλοξενεί επίσης τρία Apple Store.

«Η Σιγκαπούρη είναι πραγματικά ένα μοναδικό μέρος και είμαστε περήφανοι για τη σύνδεση που έχουμε δημιουργήσει με αυτή τη δυναμική κοινότητα δημιουργών, μαθητών και ονειροπόλων», δήλωσε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple. “Με την αναπτυσσόμενη πανεπιστημιούπολη μας, η Apple γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας εδώ. Οι ομάδες μας στη Σιγκαπούρη έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον εμπλουτισμό της ζωής των πελατών μας — και ανυπομονούμε για πολλές ακόμη δεκαετίες καινοτομίας.”

Η Apple λέει ότι η επένδυση θα επικεντρωθεί στην αναβάθμιση δύο κτιρίων δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Apple, ενσωματώνοντάς τα σε μια ενοποιημένη πανεπιστημιούπολη που ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων. Αυτό ακολουθεί μια δεκαετία αναβαθμίσεων και επέκτασης, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 50% στο κέντρο τεχνολογιών υλικού από το 2019.

Η διευρυμένη πανεπιστημιούπολη θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στοχεύει στην πιστοποίηση LEED Gold για να ευθυγραμμιστεί με την παγκόσμια δέσμευσή της για βιωσιμότητα, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Apple είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα για τις εταιρικές της δραστηριότητες από το 2020 και έχει χρησιμοποιήσει 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2018.
Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος. Η Apple λέει ότι η παρουσία της υποστηρίζει περισσότερες από 60.000 θέσεις εργασίας στη Σιγκαπούρη μέσω της άμεσης απασχόλησης, της αλυσίδας εφοδιασμού της και της οικονομίας εφαρμογών iOS, ενώ η εταιρεία συνεργάζεται με τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για την προώθηση της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.