Η Εύα Καϊλή θέλει να επιστρέψει στην πολιτική – «Είμαι αθώα και θα το αποδείξω»

219

Για τις πρώτες σκέψεις που έκανε όταν πέρασε το κατώφλι της φυλακής, αλλά και για το τι θέλει όταν αποφυλακιστεί και να ασχοληθεί και πάλι με την πολιτική, μίλησε η Εύα Καϊλή.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δέχτηκε επίσκεψη από την ευρωβουλευτή Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, και μίλησε μέσα από τη φυλακή Haren στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera.

Σημειώνεται πως η Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, βουλευτή της Forza Italia, μέλος της ιταλικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Ιανουάριο κατέθεσε ερώτηση στη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Buric. για την κράτηση της Εύας Καϊλή.

Τα πρώτα λόγια της Εύας Καϊλή

Τα πρώτα της λόγια ήταν «είμαι αθώα και θα το αποδείξω» και πρόσθεσε ότι δεν αισθάνεται θύμα αλλά τρόπαιο. Μάλιστα ανέφερε πως επιθμεί την επιστροφή της στην πολιτική. «Όταν τελειώσει όλο αυτό, θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι ξανά με την πολιτική».

«Δεν νιώθω θύμα, αλλά τρόπαιο, είμαι αθώα και θα το αποδείξω»

«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που ούτως ή άλλως υφίσταται εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη Νότια Ευρώπη. Οι Μαλτέζοι, οι Έλληνες, οι Ιταλοί και ούτω καθεξής».

Σκέφτηκα την αυτοκτονία. Πολλές φορές

«Τις πρώτες έξι εβδομάδες» της είπε η Εύα Καϊλή, «σκέφτηκα την αυτοκτονία. Πολλές φορές. Μετά κάτι μου έκανε “κλικ”». Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, το τέλος αυτών των έξι εβδομάδων σχεδόν συμπίπτει με τη στιγμή που ο Παντσέρι αποφασίζει να συνεργαστεί με τους δικαστές και αντ’ αυτού παίρνει μειωμένη ποινή και κατ’ οίκον περιορισμό. Είναι δύσκολο να πρόκειται για απλή σύμπτωση, σημειώνει η Corriere della Sera, προσθέτοντας πως η επιλογή του Παντσέρι να έγινε αφορμή για να αλλάξει σελίδα και να αφήσει πίσω της εκείνες τις σκοτεινές σκέψεις.

«Κανείς δεν έχει έρθει να δει πώς είμαι. Μάλλον με έχουν διαγράψει»

Μπαίνοντας στην αίθουσα συνεντεύξεων, η Εύα Καϊλή, χαμογελώντας και φορώντας τζιν, αθλητικά παπούτσια και από πάνω ένα λευκό πουκάμισο με το πράσινο γιλέκο με τη μαύρη μπορντούρα που πρέπει να φορούν όλοι οι κρατούμενοι στο Βέλγιο, λέει στη βουλευτή: «Σας ευχαριστώ που ήρθατε να με δείτε» και συμπληρώνει: «Εκτιμώ το θάρρος σας. Είστε η πρώτη βουλευτής που ήρθε εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανείς. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου». «Μετά τον σάλο των πρώτων ημερών αυτής της υπόθεσης, κανείς δεν μιλάει πια γι’ αυτό. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει ή μάλλον με έχουν διαγράψει».

Πώς περνά την ημέρα της στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Οπως τόνισε η ίδια η Εύα Καϊλή αυτή τη στιγμή δεν την ενδιαφέρει τίποτε άλλο από τη δίχρονη κόρη της, την οποία έχει τη δυνατότητα να τη συναντά μόνο δύο φορές τον μήνα.

«Αν φταίει η Καϊλή» λέει η Μπεργκαμίνι, «η Δικαιοσύνη θα το διαπιστώσει. Αλλά η κόρη της δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της».

Αναφορικά με το πως περνάει το χρόνο μέσα στη φυλακή η Εύα Καϊλή είπε πως έχει αρχίσει να μελετά γαλλικά και ολλανδικά στο μονόκλινο κελί της και επεσήμανε ότι «οταν τελειώσει όλο αυτό», λέει, «θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι ξανά με την πολιτική».