Η Γερμανία σχεδιάζει να απελαύνει στην Ελλάδα υποστηρικτές της Χαμάς

1221

Η είδηση, όπως παίζει στα περισσότερα διεθνή μέσα, έχει ως εξής: Η Γερμανίδα Υπουργός Εσωτερικών, Νάνσυ Βίζερ, δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει στο εξής να απελαύνει τους υποστηρικτές της Χαμάς.

Πράγματι, η Γερμανίδα ΥΠΕΣ είπε μεταξύ άλλων: “Οι υποστηρικτές της Χαμάς πρέπει να απελαύνονται από την χώρα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν. Αν μπορούμε να τους απελάσουμε, πρέπει να το κάνουμε.”

Συμπλήρωσε όμως και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό. Ότι οι υποστηρικτές της Χαμάς πρέπει να απελαύνονται “όπου αυτό είναι δυνατό” (“wherever possible” στην αγγλική μετάφραση).

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι βάσει των Ευρωπαϊκών συμφωνιών και συνθηκών, οι εν λόγω ισλαμιστές θα επιστρέφονται στις χώρες εισόδου τους στην ΕΕ – με δεδομένο ότι οι πατρίδες τους δεν τους δέχονται πίσω και η Γάζα είναι σε εμπόλεμη κατάσταση.

Με άλλα λόγια, η Γερμανία σχεδιάζει να στέλνει τους υποστηρικτές της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς (και) πίσω στην Ελλάδα, από όπου μπήκαν αρχικά στην Ευρώπη.

To meaculpa αναδεικνύει το ζήτημα σήμερα, πριν υλοποιηθεί ο γερμανικός σχεδιασμός, προτρέποντας την ελληνική κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε μέσο, ούτως ώστε κάτι τέτοιο να μην συμβεί.