Η Καμπότζη συνέλαβε 8 αλλοδαπούς για διακίνηση ναρκωτικών, κατασχέθηκαν πάνω από 10 κιλά ναρκωτικών

124

Η Καμπότζη συνέλαβε μια συμμορία οκτώ υπηκόων του Βιετνάμ για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, κατάσχεση άνω των 10 κιλών ναρκωτικών, ανέφερε το Τμήμα Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (ADP) σε δελτίο τύπου την Κυριακή (9/6).

Οι ύποπτοι, ηλικίας μεταξύ 14 και 32 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ της 6ης Ιουνίου κατά τη διάρκεια επιδρομών σε τέσσερις τοποθεσίες στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ, είπε το ADP, προσθέτοντας ότι δύο από αυτές είναι γυναίκες.

«Συνολικά 10,8 κιλά έκσταση, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και κεταμίνη κατασχέθηκαν από την κατοχή των υπόπτων κατά τη διάρκεια των καταστολών», ανέφερε η ADP.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης 30,7 κιλά πρόδρομες ουσίες ναρκωτικών στις επιχειρήσεις.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν έχει καταδίκη σε θάνατο για διακινητή ναρκωτικών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του, κάποιος που κρίνεται ένοχος για διακίνηση περισσότερων από 80 γραμμαρίων παράνομων ναρκωτικών θα μπορούσε να φυλακιστεί ισόβια.

Σύμφωνα με το ADP, το βασίλειο συνέλαβε 9.369 υπόπτους που σχετίζονται με ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένων 324 αλλοδαπών, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου του 2024, κατασχέθηκαν συνολικά 4,71 τόνοι ναρκωτικών.