Η Κίνα εκδίδει κίτρινο συναγερμό για ισχυρές βροχοπτώσεις

163

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας εξέδωσε το Σάββατο (25/5)κίτρινο συναγερμό για βροχοπτώσεις, καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας.

Από τις 20:00 το Σάββατο έως τις 20:00 την Κυριακή, ισχυρές βροχοπτώσεις προβλέπονται να πλήξουν περιοχές του Σιτσουάν, της Τσονγκκίνγκ, της Γκουιζόου, του Γιουνάν, της Γκουανγκσί, της Εσωτερικής Μογγολίας, του Χεϊλονγκτζιάνγκ, της Τζιλίν, της Λιαονίνγκ και της Χενάν, ανέφερε το κέντρο.

Σε τμήματα αυτών των περιοχών ενδέχεται να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις με μέγιστη ωριαία βροχόπτωση άνω των 60 χιλιοστών, συνοδευόμενη από καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με το κέντρο.

Οι τοπικές αρχές έχουν παροτρυνθεί να κάνουν τις κατάλληλες προετοιμασίες και να εκπληρώσουν τις σχετικές αρμοδιότητές τους ανάλογα.

Ζητήθηκε από τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητών και οι οδηγοί έλαβαν οδηγίες να είναι προσεκτικοί λόγω πιθανής υπερφόρτωσης των δρόμων και κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Η Κίνα διαθέτει ένα σύστημα προειδοποίησης καιρού τεσσάρων επιπέδων, χρωματικά κωδικοποιημένο, με το κόκκινο να αντιπροσωπεύει την πιο σοβαρή προειδοποίηση, ακολουθούμενο από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε.