Η Κίνα ενθαρρύνει τη χρήση του συστήματος θέσης BeiDou σε ηλεκτρικά ποδήλατα

216

Η Κίνα ενθαρρύνει τους εγχώριους κατασκευαστές ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων και σκούτερ να εγκαταστήσουν το δορυφορικό σύστημα εντοπισμού θέσης υψηλής ακρίβειας BeiDou στα προϊόντα τους, δήλωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής.

Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών ποδηλάτων έχουν κληθεί να αυξήσουν τις επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη και να παράγουν ελαφριά, έξυπνα και δικτυωμένα προϊόντα για να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στη ζήτηση των καταναλωτών, σύμφωνα με έγγραφα που εκδόθηκαν από το υπουργείο και δύο άλλες αρχές.

Η Κίνα είναι σημαντικός παραγωγός και χρήστης ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων και σκούτερ, με την ιδιοκτησία τέτοιων οχημάτων να φτάνει τα 350 εκατομμύρια στη χώρα.

Ωστόσο, ο κλάδος αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως χαμηλή βιομηχανική συγκέντρωση και αδύναμες δυνατότητες καινοτομίας, ανέφερε το υπουργείο.

Η Κίνα προτρέπει τον κλάδο να αναβαθμίσει την ποιότητά του και να βελτιώσει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων παραγωγής, πωλήσεων, χρήσης και φόρτισης προϊόντων, καθώς και την ανακύκλωση των προϊόντων, πρόσθεσε το υπουργείο.