Η Κίνα πραγματοποιεί ασκήσεις κοντά στη Ταϊβάν – Μετακινήσεις στρατευμάτων & οπλισμού

343

Γράφει ο Ανδρέας Μουντζουρούλιας.

Εν όψει της επίσκεψης της Πελόζι στην Ταϊβάν, η Κίνα έχει ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις στα στενά της Ταϊβάν.

Επίσης το αεροπλανοφόρο USS Roland Reagan έπλευσε κοντά στον ύφαλο Fiery Cross στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας κοντά σε κινεζικά πολεμικά πλοία με το κινεζικό ναυτικό φέρεται να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν ως αποσχισθείσα επαρχία την οποία έχει δεσμευτεί να καταλάβει με τη βία εάν χρειαστεί.

Η κίνηση της Κίνας έρχεται λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή προειδοποιώντας τον για την Ταϊβάν. Οι κινεζικές ασκήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν 120 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα στρατιωτική άσκηση στην οποία συμμετείχαν όλα τα τμήματα του στρατού με προσομοιωμένες επιθέσεις για την αποτροπή εχθρικών επιθέσεων, καθώς ο στρατός είπε ότι πήρε μαθήματα από τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen, ο οποίος απώθησε με συνέπεια την Κίνα, προήδρευσε των ετήσιων ασκήσεων “Han Kuang”. Η Ταϊβάν χρησιμοποίησε είκοσι πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων αντιτορπιλικών και αεροσκαφών F-16 αμερικανικής κατασκευής κατά τη διάρκεια των ασκήσεων που διήρκεσαν για πέντε ημέρες.

Αναλυτικά τι συμβαίνει αυτή την στιγμή:

| Πολεμικά αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κοντά στην Ταϊβάν

Πολύ σκληρές δηλώσεις από την Κίνα συνεχίζουν να γίνονται πριν από την επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Πελόζι στην Ταϊβάν
Η ένταση στην περιοχή έχει ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο κινεζικός στρατός πραγματοποιεί αποστολές σε περιοχές κοντά στην Ταϊβάν

Ο κινεζικός στρατός διεξάγει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.

Η Κίνα έκλεισε τα στενά της Ταϊβάν