Η Κίνα πρόσθεσε 3 αμερικανικές εταιρίες στην «μαύρη λίστα» ως αντίποινα για τα εμπάργκο των ΗΠΑ

117
ΗΠΑ - Κίνα

Η πρόσφατη προσθήκη τριών αμερικανικών εταιρειών στον κατάλογο αναξιόπιστων οντοτήτων της Κίνας ήταν μια φυσιολογική πράξη επιβολής του νόμου, δήλωσε την Πέμπτη (23/5) το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου (MOC).

Η απόφαση να τοποθετηθούν τα General Atomics Aeronautical Systems, General Dynamics Land Systems και Boeing Defense, Space & Security στη λίστα για πώληση όπλων στην περιοχή της Ταϊβάν της Κίνας ελήφθη σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του MOC He Yadong.

Οι επαναλαμβανόμενες πωλήσεις επιθετικών όπλων που έκαναν αυτές οι εταιρείες στην περιοχή της Ταϊβάν έχουν υπονομεύσει σοβαρά την εθνική ασφάλεια, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας, παραβίασαν κατάφωρα την αρχή της μίας Κίνας και τις διατάξεις των τριών κοινών ανακοινώσεων Κίνας-ΗΠΑ και διατάραξαν σοβαρά την ειρήνη και σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν, είπε.

Το MOC ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι τρεις αμερικανικές επιχειρήσεις θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή σε δραστηριότητες εισαγωγής και εξαγωγής που σχετίζονται με την Κίνα και θα απαγορευόταν να κάνουν νέες επενδύσεις στην Κίνα, μαζί με άλλους περιορισμούς.