Η στιγμή που ο Ζελένσκι μαθαίνει ότι η Ρωσία βομβαρδίζει τον πύργο στο Κίεβο

466

Η εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και από την Τρίτη, 01.03.2022, η Ρωσία ξεκίνησε να «χτυπά» στόχους και μέσα στο Κίεβο.

Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τις ρωσικές δυνάμεις να εκτοξεύουν πυραύλους πλέον και μέσα στον αστικό ιστό και συγκεκριμένα έναν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, προκαλώντας τη διακοπή της εκπομπής καναλιών, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών και από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα.

Εκείνη τη στιγμή, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδινε τηλεοπτική συνέντευξη και μετά το τέλος της, συνεργάτες του τον ενημέρωσαν για τον βομβαρδισμό της περιοχής.

Ο ίδιος σχολίασε μόνο «αυτή είναι η Ρωσία. Τα συγχαρητήριά μου». Νωρίτερα, είχε πει πως από την αρχή του πολέμου, έχει μιλήσει με την οικογένειά του μόνο μια φορά.

Δείτε το βίντεο

 

 

Οι Ρώσοι «χτύπησαν» εξοπλισμό στον πύργο, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν θα λειτουργούν για λίγο», αλλά τα «εφεδρικά» συστήματα θα επιτρέψουν σε ορισμένες τηλεοράσεις να αποκαταστήσουν σύντομα τη μετάδοση, πρόσθεσε το υπουργείο.

Βίντεο δείχνουν τον πύργο τυλιγμένο σε πυκνό γκρίζο καπνό. Η κύρια δομή του κτιρίου, ωστόσο, παρέμενε όρθια.