Η Turkish Airlines ξεκίνησε ξανά τις πτήσεις στο Αφγανιστάν

206
Turkish Airlines

Αεροπλάνο της Turkish Airlines έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ το πρωί της Τρίτης (21/5), καθώς ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας ξεκίνησε ξανά τις πτήσεις του προς το Αφγανιστάν μετά από σχεδόν τρία χρόνια αναστολής.

Χαιρετίζοντας το βήμα ως ένδειξη φιλικής ανάπτυξης στις διμερείς σχέσεις, ο Ghulam Jilani Wafa, ανώτερος σύμβουλος του Υπουργείου Μεταφορών και Πολιτικής Αεροπορίας, είπε ότι ελπίζει ότι περισσότερα αεροσκάφη θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν τις πτήσεις προς την Καμπούλ καθώς το αεροδρόμιο πληροί τα διεθνή πρότυπα.

«Η εναέρια γέφυρα μεταξύ της Τουρκίας και του Αφγανιστάν μας διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκίας και ο τουρκικός λαός στέκονται δίπλα μας σε οποιεσδήποτε συνθήκες», δήλωσε ο Wafa.

«Τα αεροπορικά ταξίδια και οι πτήσεις προς την Καμπούλ και αντίστροφα θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο Wafa.

Η Turkish Airlines έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις μετ’ επιστροφής μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Καμπούλ την εβδομάδα.