Η βιομηχανική κλίμακα της σινο-γερμανικής συνεργασίας στο Πεκίνο αυξάνεται στα 40 δις γιουάν

160

Η ζώνη επίδειξης οικονομικής και τεχνολογικής συνεργασίας Πεκίνου Κίνας-Γερμανίας έχει προσελκύσει περισσότερες από 100 γερμανικές επιχειρήσεις, φθάνοντας σε ετήσια βιομηχανική κλίμακα 40 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 5,53 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σύμφωνα με φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Το Φόρουμ Κρυφών Πρωταθλητριών Κίνας-Γερμανίας (Κίνα-Ευρώπη) 2024 ολοκληρώθηκε στο Πεκίνο την Τρίτη, έχοντας παρατηρήσει μια τάση συνεργασίας μεταξύ Σινο-Γερμανών (Ευρωπαίων) κρυφών πρωταθλητών και καινοτόμων συμπλεγμάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ).

Οι κρυφοί πρωταθλητές αναφέρονται σε εξαιρετικά επιτυχημένες αλλά λιγότερο γνωστά ΜΜΕ που είναι παγκόσμιοι ηγέτες όσον αφορά το μερίδιο αγοράς στις αντίστοιχες θέσεις τους. Η Γερμανία έχει πλέον περίπου 500 κρυφούς πρωταθλητές.

Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ δήλωσαν ότι θεωρούν την οικονομική και τεχνολογική σινο-γερμανική συνεργασία ως πρότυπο για παγκόσμια συνεργασία. Εκπρόσωποι σινο-γερμανικών βιομηχανικών πάρκων που βρίσκονται σε κινεζικές περιοχές όπως το Πεκίνο, το Taicang, το Qingdao, το Wuhan και το Hefei υπέγραψαν μια πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με στόχο την ενοποίηση οικοσυστημάτων συνεργασίας σε διάφορες περιοχές και βιομηχανίες.

Με συνολική επένδυση 5 δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), η ζώνη επίδειξης οικονομικής και τεχνολογικής συνεργασίας Πεκίνου Κίνας-Γερμανίας θεωρείται κρίσιμη πύλη για τη σινο-γερμανική συνεργασία στο Πεκίνο.